Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Mahrem-i Esrâr

Araştırmacı Yazar
2 Kasım 2020 23:14

Bir Kâzım Karabekir Romanı

 

Ülkemizin başkahramanlarından,

Kâzım Karabekir Paşa’nın hayatının anlatıldığı ilk roman…

Hemşehrimiz Yusuf Eren hocamızın kaleminden çıkan bir şaheser…

Mahrem-i Esrâr…

Son günlerde Aksaray’da en çok ilgi gören romanlardan biri şüphesiz Mahrem-i Esrâr ’dır. Bir edebiyat öğretmeninin güçlü kaleminden çıkan bu roman, hayatını temel alarak kurgulanmış ilk Kâzım Karabekir romanıdır. Öncesinde cesaret edilip de paşamız üzerine yazılmış bir roman var mı diye araştırdım ama yok!

Edebiyat Öğretmeni ve Yeni Türk Edebiyatı bilim uzmanı Yusuf Eren hocamız romanını hakikaten büyük emek vererek yazmış. Zira Ermeni kökenli Fransa’da okuyan bir genç kızın ağzından Kâzım Karabekir gibi bir kahramanı anlatmak herkesin harcı değil.

Kurgusu güçlü bu roman ile Kâzım Karabekir Paşamızın hayatını ve bu ülke için ne denli önemli bir şahsiyet olduğunu, emeklerini, hedeflerini kısacası Paşamız ile ilgili bilmemiz gereken her şeyi öğreniyorsunuz.

Yetimler Babası, Şark Fatihi, Büyük Komutan Kâzım Karabekir her yönüyle gençlerin örnek alması gereken vatan ve millet sevdalısı bir şahsiyettir!

Romanda onun bu özelliklerini okudukça ona olan hürmetiniz katbekat artıyor ve öyle olması da gerek esasında.

Hayatı hakkında bilgimizin az olduğu ancak ismini sürekli duyduğumuz Karabekir Paşamızın hayatının öğrenilmesi, bu topraklarda yaşayan herkesin bir vefa borcudur.

İşte bu roman tam bize göre…

Akıcı, anlaşılır, merak öğesi yoğun şekilde kullanılmış bir roman…

Nasıl ki Karabekir Paşamız her yönüyle tanınmaya değerse, Mahrem-i Esrâr da okunmaya değer.

Yusuf Eren hocamıza başarılar dilerken, haddim olmayarak, bütün eğitim camiamızı bu güzel esere sahip çıkmaya davet ediyorum.

Çünkü gençlerimiz için karşımızda büyük bir örnek şahsiyet duruyor ve ne yazık ki biz onu tanımıyoruz!

Selam ve muhabbetlerimle…

YORUMLAR

  1. Yusuf Eren dedi ki:

    Aksaray’ın en önemli köşe yazarlarından birisinin kaleminden bu yazıyı okumak gerçekten büyük bir mutluluk… Çok teşekkür ederim, umarım bu yazınız paşamızın tanınmasına, okunmasına bir vesile olur. Bin şükran…

  2. Ahmet KUŞSAN dedi ki:

    Değerli hocam,
    Gönül okşayan bu güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Allah zannınızı doğru çıkarsın; inşallah önemli köşe yazarlarından birisi olabiliriz.
    Kitabınızın okunmasına ve tabii olarak -en önemli gaye- Paşamızın tanınmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize.
    Rica ederim, okuduğum böylesine güzel bir romanın yazarına esas ben teşekkür ederim.
    Başarılarınız daim olsun.