Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Mansur Yavaş Aksaray’da büyük coşkuyla karşılandı!

Mansur Yavaş Aksaray’da büyük coşkuyla karşılandı!
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mayıs 2023 13:01

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde Anadolu’nun dört bir yanını gezip, halkla buluşmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri öncesinde Anadolu’nun dört bir yanını gezip, halkla buluşmaya devam ediyor.

Öğle saatlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mersin’deki ‘Millet Buluşması’na katılan Yavaş, dönüşte Aksaray’da halkla buluştu.

Aksaray Hükümet Meydanı’nda toplanan halk Yavaş’ı büyük bir coşkuyla karşıladı.

“Aksaray merhaba!” diyerek vatandaşlara seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,

“Seçime giderken iktidar yaptıklarını varsa yapamadıklarını anlatır. Bundan sonraki sürece dair vaatlerini verir. Muhalefet de eleştirilerini yapar ve ‘Biz daha iyi yöneteceğiz’ diyerek projelerini anlatır. Halk iki tarafı da dinler ve bir karar verir. Ya yönetimin devamı der ya da değiştirir. Bunun adına seçim deniyor” dedi.

Şu anda seçim sürecinin savaşa gidiliyormuş gibi yönetildiğini ifade eden Yavaş,

“Garip garip sesler duyuyoruz. Seçim yoluyla darbe yapılacak deniyor. Biz ‘siz yapamadınız biz daha iyisini yapacağız’ diyoruz. Halk inanırsa bizi seçecek. Fakat seçim konuşulmuyor. Vaatler ve halkın geçimi konuşulacağına başka şeyler konuşuluyor. Hâlbuki seçimde en önemli şey halkın geçimidir. Halk iktidar değişirse hayatında neler değişecek bunu görmelidir. Her yerde açıkça söylüyorum; son yıllardaki ekonomik politikalar nedeniyle artık ülkemiz çıkmaza girdi. Mülteci deposu olduk. Avrupa’da sebze-meyve taneyle alınırdı biz de Avrupa olacağız derken bu şekilde Avrupa olduk. Artık patates soğanı birer birer alıyoruz. Bunları eleştiriyoruz dolayısıyla biz daha iyisini yapacağımızı iddia ediyoruz” diye konuştu.

2019 Yerel Seçimleri sürecinde benzer iftiralara maruz kaldıklarının altını çizen Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

“Bunlar gelirse işçileri çıkaracak, dediler. Kimse inanmadı. Söz verdim ‘Namusuyla çalışan herkes çalışacak. Eğer bir işçiyi siyasi nedenle işten çıkarırsam şerefsizim’ diye acık teminat verdim. Bizi seçtiler ve bir Allah’ın kulunu da çıkarmadım. O işçiler şimdi zorla maçlara götürülmüyor. Siyasi parti mitinglerine götürülmüyor. Kimseyi zorla bir yere götürmüyoruz. Ankara için alın terini akıtıyor. Başlar başlamaz israfı kaldırdık ihaleleri açık yapmaya başladık. Şu anda 3500 ihale internette girip görebilirsiniz. Bu köprülü kavşak şu kadar liraya mal olmuştur, diye yazı yazıyoruz. Çünkü paranın sahibi vatandaş ben değilim hesabını veriyoruz. Ankara’da o kadar çok iş yaptık ki herkes mutlu. Sosyal yardımları kesecek, dediler. Eskiden yardımlar insanı inciterek yapılırdı. Biz gelir gelmez değiştirdik.Başkent Kart yaptık dünyanın her yerinde geçerli. Sosyal destek alan aileler en ücra köy bakkallarında dâhi çoluğunun çocuğunun gerçek ihtiyacını alabiliyor. Bir elin verdiğini öbür el görmüyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.