Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Maşallah! Maşallah! Aday Bereketi Var

21 Ağustos 2017 22:38

Dün (Pazar günü) İl Başkan Adaylığı için temayül yapıldı.

Daha doğrusu biz bu yazıyı Cumartesi günden yazmak zorunda kaldık ama program öyleydi.

Bundan önceki İl Başkanlığı seçiminde aday sayısı yanlış hatırlamıyorsam 12 civarındaydı.

Bu kez adaylık daha da bereketlendi.

Aday olduklarını açıklayarak temayülde oy almak isteyenlerin yanısıra, temayülde oy çıksın diye uğraşan ancak sorana da aday değilim diyenlerle birlikte aday sayısı 20 yi geçiyor.

Ak Parti içerisinde grup olarak tabir edilen kesimlerin her birinin birden fazla adayı var.

Yani yedekli çalışıyorlar.

Bir de, gruplara tabii olmayan, kendi başlarına çıkan isimler var.

Aday olan ve temayülden isimleri çıkması muhtemel isimleri gazetemizin manşet haberinde okuyacaksınız.

O nedenle buraya isimleri tek tek yazmıyorum.

Ama aday zenginliği( enflasyonu) ne bakılınca, eğer ortalığa çeki düzen verecek, birilerinin arasında tutkal vazifesi görecek kapasitede isim tercih edilmezse, Aksaray’ın dünden hiç farkı olmayacak.

Ankara’nın başı da bugüne kadar olduğu gibi aynen ağrımaya devam edecek.

Merak edilen, il başkanı olarak atanacak isim konusunda son kararı Genel Merkez mi verecek, yoksa Recep Tayyip Erdoğan’mı?

Eğer karar Genel Merkez’den, daha doğrusu Teşkilat İşleri Başkanlığı’ndan çıkacaksa, Aksaray’da güzel bir gelecek için çok umutkar olmamak gerek.

Ama yok karar Recep Tayyip Erdoğan’dan çıkacaksa, zaten onun atadığı bir ismi kavga ortamına çekmeye kimse cesaret edemez.

İl Başkanı Karatay’ın istifası açıklanana kadar birileri vasıtası ile erken yönetim oluşturmaya çalışanlar şimdi ne yapıyor çok merak ediyorum.

Referandum’da Aksaray’dan yüzde 76 gibi rekor bir oy çıkaran teşkilatın il başkanının istifası alınıyorsa, demek ki ne vekilin, ne de başkasının dokunulmazlığı falan yok.

İl Başkanı ve merkez ilçe başkanı belli olduktan sonra taşlar şekillenmeye başlar, TBMM nin açılışının ardından ortaya çıkacak tablo ile de taşlar yerine iyice oturur.

Bu işler hiç belli olmuyor.

Koltukta otururken dün maraba diye baktıklarınız yarın o koltuklara oturursa sizler maraba yerine düşersiniz.

Düne kadar partide kendilerini prens ilan edenler, bir bakmışınız yarın aynı partide çaycı olmaya talip olur onu bile olamazlar.

Ama sonuç ne olursa olsun, maşallah bu kez Ak Parti İl Başkanlığı için aday bereketi var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.