Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

‘Medeniyetimizin Mimarları’ konferansına büyük ilgi

‘Medeniyetimizin Mimarları’ konferansına büyük ilgi
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2018 12:11

Aksaray Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Medeniyetimizin Mimarları” isimli konferans gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesinin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Sadık Yalsızuçanlar ve Timuçin Çevikoğlu “Medeniyetimizin Mimarları” isimli konferansı Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ve Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarının konferans salonunda gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen konferansa toplamda 3 okuldan 1000 öğrenci katıldı.

Konferansta konuşmacı olan Sadık Yalsızuçanlar konuşmasında; bir topluluğun, bir memleketin veya bir milletin sahip olduğu ve yönettiği, maddi manevi tüm varlıkların ‘medeniyet’ olduğunu belirtti. Yalsızuçanlar, medeniyetin ve şehirleşmenin kelime anlamları, gelişim süreci ile medeniyeti oluşturan unsurlar hakkında da bilgiler verdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Kültür Bakanlığı sanatçısı ve aynı zamanda Türk Müziği araştırmacısı Dr. Timuçin Çevikoğlu, öğrencilere müzik hakkında bilinmeyenleri anlattı. Öğrenciler, ilgiyle Çevikoğlu’nun sözlerini dikkatle takip etti.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, okul idarecileri ve okul öğretmenleri katıldı.

Programın sonunda öğrencilere Yazar Sadık Yalsızuçanlar’a ‘Cam Ve Elmas’ ile ‘Vefa Apartmanı’ adlı kitaplar dağıtıldı. Yazar ise öğrenciler için kitaplarını imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.