Dolar 32,4467
Euro 34,6492
Altın 2.386,31
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Mendırman Celaleddin yarın Özbekistan izleyicisiyle buluşacak

Yapımcılığı ve proje tasarımı Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin imalcisi Mehmet Bozdağ tarafından gerçekleştirilen, Türk-Özbek ortak …

Mendırman Celaleddin yarın Özbekistan izleyicisiyle buluşacak
Aksaray Anadolu AŞ
13 Şubat 2021 15:12

Yapımcılığı ve proje tasarımı Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin imalcisi Mehmet Bozdağ tarafından gerçekleştirilen, Türk-Özbek ortak üretimi dizinin birinci kısmı, yarın Özbekistan Milly TV’de yayınlanacak.
Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup ederek, “Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden” olarak anılan Celalettin Harzemşah’ın hayatını anlatan dizi, Türkiye ve Özbekistan’ın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde de gösterilecek.

blank

TÜRK VE ÖZBEK OYUNCULAR ROL ALIYOR

dizinin genel direktörlüğünü Metin Günay, direktörlüğünü Kazakistanlı Nurgissa Almurat, sanat direktörlüğünü İran Azerisi Reza Himmeti, imaj direktörlüğünü ise Efe Kubilay üstleniyor. Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasından tanınmış oyuncuların yer aldığı dizide, Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova ve Gülenay Kalkan Ünlüoğlu rol alıyor.

Dizinin oyuncu takımında Türkiye’den de Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz ve Kaan Yalçın üzere isimler bulunuyor.

MEMLEKETLER ARASI DİJİTAL EFEKT GRUBU VAZİFE ALDI

Kamera ardında yaklaşık 500 kişilik bir grubun çalıştığı “Mendırman Celaleddin” dizisinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya’dan 200 kişilik bir grup tarafından hazırlandı.

blank

Özel efektleriyle memleketler arası alanda dikkati çeken projede “Aslan Avı” sahnesinin animasyonları 5 ayda tamamlandı.

Özbek ve Türk oyuncular, periyot silahlarının kullanımı, binicilik, periyodun vücut lisanını kullanma üzere hususlarda Bozdağ Sinema bünyesindeki eğitim alanlarında 6 ay eğitim aldı.

13. YÜZYIL ÖZBEKİSTAN’I İNŞA EDİLDİ

Hazırlık süreci 2 yıl süren dizi için 300 kişilik sanat ve dekor grubu 300 dönüm arazi üzerine konseyi Bozdağ Sinema Platosu’nda 13. yüzyıl Özbekistan’ının yerlerini inşa etti.

Devrin Ürgenç kentinin çarşısı, hanları, konutları ve sokaklarıyla 20 bin metrekare alanda inşa edildiği platodaki Sultan Alaeddin Sarayı ise taht odası, sultan odaları, haremlik, saray girişi ve avlusuyla 7 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 10 bin metrekarelik bir alanda tamamlandı.

blank

Ayrıyeten 5 bin metrekarelik bir alanda 50 çadırlık Cengizhan Obası kuruldu. dizinin aksiyon ve savaş sahnelerinin çekimleri ise Aksaray’daki Ihlara ve Kapadokya vadilerinde yapıldı.

Dizide kullanılan aksesuar ve eşyaların büyük kısmı Özbekistan’dan temin edilirken, 100 bin metre kumaş kullanılarak 1500 kostüm dikildi.

CELALEDDİN HARZAMŞAH’IN HAYATINI MEVZU ALIYOR

Harzemşah Devleti’nin Sultanı Alaeddin Muhammed’in büyük şehzadesi Celaleddin Harzemşah’ın hayatını anlatan üretimde, Celaleddin’in sultan babası ve babaannesi Türkan Hatun ortasındaki nüfuz uğraşı, kimliğini gizleyerek girdiği Moğol hükümdarı Cengiz Han’ın ülkesini ele geçirmeyi planlaması husus ediliyor.

Dizide Cengiz Han’a meydan okuyup, ülkesini savunmayı vazife edinen Celaleddin, Cengiz Han’ın otağında karşılaştığı Kutlu Bike’yi de Ürgenç’e getiriyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.