Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Meslek edindirme kurslarına bir yenisi daha eklendi

Meslek edindirme kurslarına bir yenisi daha eklendi
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ekim 2020 11:53

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aratol Bahçeli ve Aratol İstiklal Mahallelerine hizmet verecek olan Akmek kurs binasının açılışını gerçekleştirdi.

Aksaray Belediyesi’nin şehrin birçok noktasında bulunan Akmek binalarında verdiği meslek edindirme kursları ile kursiyerlerini meslek sahibi ediyor. Özellikle kadınlar tarafından yoğun olarak talep edilen Akmek merkezlerinin sayısı Belediye Başkanı Evren Dinçer’in açılışını gerçekleştirdiği Aratol Akmek hizmet merkezinin faaliyetlere başlaması ile artmış oldu.

Akmek’te açılan kurslar, kadınların kişisel gelişimine fayda sağlarken meslek sahibi olmak isteyen kadınlara da mesleki beceriler kazandırıyor. Eli işi başta olmak üzere 23 farklı branşta verilen eğitimler ile kadınlar kendilerini gerçekleştirebilme imkânı elde etmiş oluyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Aratol Mahallesindeki kadınların kendilerini geliştirebilmeleri için mahalleye kazandırdığı Aratol Akmek binasında da diğer birimlerde olduğu gibi tüm kurslar verilecek.

Kurdela kesme töreninin ardından kurs binasını gezerek kursiyerlerin ortaya çıkarttıkları ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Akmek birimlerimiz kadınlarımız tarafından yoğun olarak talep edilen konulardan bir tanesi. Kurslarımızdan faydalanarak meslek sahibi olan birçok kursiyerimiz var. Bizlerde bu gibi merkezlerin şehrimizde sayısını artırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Aratol Bahçeli ve Aratol İstiklal mahallemizde de bu yönde talepler geldi. Vatandaşlarımızın taleplerine cevap verebilmek adına burada çalışmalara başladık. Bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.