Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Mevlid Kandili mesajları

Mevlid Kandili mesajları
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2015 18:04

 Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı:

“PEYGAMBERİMİZİN GÜZEL AHLAKI BİZLERE HEP ÖRNEK OLMUŞTUR”

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Rahmet ve Merhamet elçisi Peygamberimizin insanlığın üzerine doğan güneş olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed’i ve bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için bugünün bir vesile olması gerektiğini bildiren Başkan Yazgı, “İçinde bulunduğumuz bu yüzyılda, O’nun öğütlerine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

‘Peygamberimizin doğumuyla birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır’ diyen Başkan Yazgı; mesajında şu görüşlere yer verdi : “İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandilini tüm İslam âlemi olarak sevinçle karşılıyoruz. Peygamberimizin sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörüsü ile ibadetlerinde ihlâs ve samimiyeti ve güzel ahlakı bize daima örnek olmuştur. Bu nedenle Hz. Muhammed (sav)’ın güzel vasıflarını tanımak, O’nu örnek almak bizim için bir görevdir.
Bu vesile ile Tüm İslam Alemi’nin ve Aksaraylı Hemşerilerimin Mevlid Kandilini en içten dileklerimle tebrik eder; ülkemize, tüm insanlığa sağlık ve hayırlar getirmesi temenni ederim.”

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay:

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yazılı yaptığı bildirisinde Mevlid Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece, Cenab-ı Allah’ın insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, ilahi vahyin tamamlayıcısı, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) doğum günü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Peygamber Efendimizi sevmek insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşımak, hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek gerekmektedir, dedi.

Yüce Rabbimizin peygamberleri, meleklerden değil de içimizden seçmesi, bir beşer olarak göndermesi, peygamberlerin davetinin insanlar için anlaşılabilir, yaşanabilir ve yapılabilir olduğunu göstermek içindir. Bu gece idrak edeceğimiz Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) doğum yıldönümü olan “Mevlid Kandili”nin milletimiz, din kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barışa ve hayırlara vesile olmasını, huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyorum.

Bu duygu ve temennilerle, Tüm hemşerilerimin Mübarek Mevlid Kandilini kutlar, milletimize hayır ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum, dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.