Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Mevsim geçişlerindeki eklem ve kas ağrılarına dikkat!

Mevsim geçişlerindeki eklem ve kas ağrılarına dikkat!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Eylül 2019 23:53

Yaklaşan kış ayları sebebiyle özellikle eklem romatizması ve kas rahatsızlıklarında ağrıların arttığı gözlenmektedir. Soğuk ve yağışlı havalarda hava basıncının değişmesi sebebiyle özellikle eklem romatizmalı hastaların ağrılarının artabileceği düşünülmektedir. Eklem romatizmalı hastalarda hasar oluşmuş eklemlerdeki basınç alıcılarında da hasar olduğundan, hasta en ufak hava basıncına dahi duyarlı hale geliyor. Bu yüzden özellikle yağışlı havalarda bu hasta grubunda ağrılar artar.” Aynı zamanda soğuk hava sebebiyle kasların ve damarların kasılması sebebiyle kaslarda kasılma ve kısalma olabilmekte ve bu kaslara giden kan dolaşımının bozulduğu gözlenmektedir.

KIŞIN D VİTAMİN ÜRETİMİ VE SEROTONİN SALGILANMASI AZALIR

Kış aylarında ağrıların artmasının bir başka nedeninin de D vitamini eksikliğidir. Güneş ışınlarına daha az maruz kalındığı için kışın D vitamini seviyesi düşer. Bu da kas ve eklem ağrılarını artırabilir.

Bel ve boyun ağrıları ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu durumlarda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır;

• Ağrılı bölgelere buz uygulayın.

• Kronik ağrı hastalığınız varsa ilaçlarınızı düzenli alın.

• Ağrıları ağrı kesiciler ile geçirmeye çalışmayın, her ağrıda ağrı kesici içmeyin.

• Hava durumuna uygun giyinin, soğuk ve esen yerlerde durmayın.

• Kaslarınızı çalıştırıcı ufak egzersizler yapın.

EN KISA SÜREDE DOKTORUNUZA BAŞVURMALISINIZ

Eklemlerde oluşan ağrı, şişlik, kızarıklık gibi hareketlerinizi kısıtlayan durumlar uzun süre yaşanıyorsa, ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Kilo sorunları, çeşitli spor aktiviteleri, kazalar veya çeşitli hastalıkların eklem ağrısına yol açmaktadır. Eklem ağrısını fark ettikten sonra biraz bekleyip, ağrının neden kaynaklandığını anlamaya çalışmak için beklemeniz normaldir. Fakat eklem ağrınız 3 günden fazla sürdüyse, nedenini anlayamadığınız, şiddetli eklem ağrınız ve ek olarak, vücudunuzda başka açıklayamadığınız anormallikler hissediyorsanız ve çeşitli sebeplerle meydana gelen bu rahatsız edici ağrılar için en kısa zamanda doktora görünmeli ve tedavi için gerekli işlemler başlatılmalıdır. (Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.