Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

MHP İl Başkanı Erel seçim sonuçlarını değerlendirdi

MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, 1 Kasım Genel Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..

MHP İl Başkanı Erel seçim sonuçlarını değerlendirdi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2015 16:08

Ayhan Erel, MHP’nin bu süreçte kendisini iyi bir şekilde ifade edemediğinden yakınırken, AK Partinin ekonomi ve terör konusunda  vatandaşlar üzerinde oluşturduğu korku imparatorluğu sonucunda yeniden iktidara geldiğini iddia etti. Aksaray’da yüzde 40 oranında oy kaybı yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Erel, “7 hazirandan sonra dik duruş göstermemize rağmen bunu halka anlatamadık. Gerek  genel merkez olsun gerekse yerel de biz yetersiz kaldık” dedi.

MHP’nin Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası yönünde bir duruş sergilediğine vurgu yapan, Erel, “Kendimize, partimize hiçbir talebimiz olmadı, bakanlık istemedik başbakanlık istemedik ama, MHP aleyhinde bir algı operasyonu yapıldı adımızı her şeye hayırcı çıkardılar” dedi.

Ayhan Erel, MHP’nin 7 hazirandan sonra toplum nazarında uzlaşmaz, yaramaz ve huysuz bir çocuk kimliğine bürünmüş gösterilmesine sebep olunduğuna dikkat çekti. MHP’nin oy kayıplarının altındaki sebebi ise  “Türk milleti Adalet ve Kalkınma Partisinin artık Türkiye’ye verecek bir şeyi kalmadığını düşünerek MHP’ye oy vermişti. Ve artık koalisyon isteyen bir halk vardı. Ama 7 haziran akşamı sayın Cumhurbaşkanının tavrı ise koalisyon olmayacağı çok belliydi. Nitekim, bizim üzerimize yapılan hayırcı parti algısıyla o emanet oyla yine Akp ye kaymasına sebep oldu.” diye açıkladı.

Toplum Ekonomik Çıkarlarına Oy Verdi

Toplumun bireysel menfaat ve kaygılarının toplumsal menfaat ve kaygıların önüne geçtiğini savunan Başkan Erel, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin parçalanmasından dolayı endişe ederken, vatandaş sobasının yanıp yanmayacağından endişe etti. Biz Türkiye’nin bölünmesi endişesi yaşarken, vatandaş dükkânının kirasını döviz bazından ödüyorsa onun endişesini yaşadı.” diye belirtti. 7 Hazirandan sonra AK Partinin, Terörün azmasına ve dövizin ani çıkmasına sebep olarak bir korku imparatorluğu oluşturduğunu iddia eden Erel, “Neticesinde AKP iktidarı geri aldı.” dedi. Erel,  “8 hazirandan itibaren ekonomi yönetimi yine Akp’nin elindeydi. Bu süreçte bir koalisyon kurulsa ve ekonomi muhalefet partilerinin elinde olsaydı halkı haklı bulabilirdik. Vatandaş, muhalefet ekonomi yönetimini eline aldı ve ekonomi çöküş yaşadı der ve yeniden AKP iktidarını isterdi. Ben şunu da soruyorum 1 kasımda ekonomi AKP’nin elinde iken döviz zirve yapıyor, 2 kasımda yine AKP’de olan ekonomi ve döviz birden aşağı düşüyor. Ben buna anlam veremiyorum.” dedi.

CHP’ye Koalisyon ve Meclis Başkanlığı Eleştirisi

Meclis Başkanlığı seçimlerinde MHP’nin neden uzlaşma sağlayamadığına değinen Başkan Erel, “Biz, Tayyip Erdoğan ile gizli görüşme yapan Deniz Baykal’ı istemedik, Baykal’ın bu görüşmesi bizim yolumuzu tıkadı diye belirtirken, CHP’den Akif Hamzaçebi yada İlhan Kesici’nin aday olmasını istedik ama Baykal, Erdoğan ile ne görüştüyse partisinin bile önüne geçerek aday oldu, vatandaşlar bu süreçte bizim suçlu olduğumuzu düşünmesinler dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Devlet Bahçeliye teklif etmiş olduğu Başbakanlık önerisine de değinen Erel, “Sanki cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma yetkisi verdide biz bu teklifi reddettik diyerek bazı gerçeklerin çarpıtıldığına vurgu yaptı.

Meral Akşener’in partiden ayrılmasının kamuoyunda çok büyütüldüğüne vurgu yapan Erel, “AKP kurulduğunda, Abdullatif Şener, Abdullah Gül ve Bülent Arınç aktifken, şimdi onlar ortada yok ama parti hala aynı yerde, kişilerin pasifleşmesi yada ayrılması  partiyi çok da etkilemez.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.