Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Microsoft: Çin ABD’deki Kurumların E-Postalarına Saldırıyor

Microsoft, geçtiğimiz günlerde karma gerçeklik platformu olan Microsoft Mesh’i tanıttı. Şirket, merak edilen yeni karma gerçeklik platformu …

Microsoft: Çin ABD’deki Kurumların E-Postalarına Saldırıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 03:12

Microsoft, geçtiğimiz günlerde karma gerçeklik platformu olan Microsoft Mesh’i tanıttı. Şirket, merak edilen yeni karma gerçeklik platformu Microsoft Mesh’i tanıtmasının ardından siber saldırılar konusunda bazı açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalarda Çin merkezli bir hacker grubunun siber saldırılarından bahsetti. Microsoft’un iddialarına göre Çin merkezli hacker grupları, ABD merkezli kurumların e-postalarına siber saldırı düzenledi.

Siber saldırılar zaten günümüz dünyasında fazlasıyla karşılaştığımız bir şey ancak büyük kurumların e-postalarına saldırmak ve bu şekilde onların hakkında önemli bilgiler elde etmek çok alışılageldik bir durum değil. Microsoft’un yaptığı açıklamaların ilginç olmasının sebebi siber saldırı olması değil, saldırıyı kimin yaptığıyla ilgili ortaya atılan iddia oldu.

Microsoft: “Siber saldırıyı yapan HAFNIUM grubunun arkasında Çin devleti var”

blank

Microsoft, yaptığı açıklamalarda sunucularda bulunan ve daha önce fark edilememiş dört farklı açıktan yararlanarak siber saldırı yapan grubun isminin HAFNIUM olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamanın en can alıcı noktası ise, bu grubun arkasında Çin devletinin olduğu iddiasıydı. Microsoft, Çin devletini HAFNIUM grubunu destekleyerek Çin dışına siber saldırı yapmakla suçladı.

Çin ise Microsoft’un yaptığı açıklamaya karşı çıktı. Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, yaptığı açıklamada Çin’in her türlü siber saldırıya karşı olduğunu açıkladı ve şu sözleri söyledi: “Çin, ilgili medya ve şirketlerin daha profesyonel ve sorumlu bir tavır almasını, siber saldırıların tanımlamalarını temelsiz tahminler ve suçlamalar üzerine yapmak yerine daha fazla kanıta dayandırmasını istiyor.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.