Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Microsoft, Windows 10 21H1 Güncellemesini Duyurdu

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10 21H1 sürümünü resmen duyurdu. Şirketin resmi internet sitesinde yapılan açıklamalara nazaran bu …

Microsoft, Windows 10 21H1 Güncellemesini Duyurdu
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 11:00

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10 21H1 sürümünü resmen duyurdu. Şirketin resmi internet sitesinde yapılan açıklamalara nazaran bu sürüm, evvelki sürümlerde olduğu üzere kimi yeni özelliklerin yanı sıra, güvenlik iyileştirmeleri ve performans artışı üzere vaatlerde bulunuyor. Lakin bu vaatlerle birlikte onlarca yeni yanlışın ortaya çıkabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara nazaran Windows 10 21H1 sürümü, Windows 10 20H2 güncellemesinde olduğu üzere süratli güncelleme tecrübesi sunacak. Böylece kullanıcılar, güncelleme için uzun vadeli bekleme yapmayacaklar. Windows 10 20H2 güncelleme suratının müşteriler tarafından da beğenildiğini belirten Microsoft yöneticileri, bu uygulamayı sürdüreceklerini söylüyor.

Windows 10 21H1, hangi özelliklere sahip olacak?

blank

Microsoft’un yaptığı açıklamalara nazaran Windows 10 21H1, fevkalâde bir yenilik getirmeyecek. Hatta şirketin bahsettiği yeni özellikler, günlük kullanıcılar için hiçbir şey tabir etmeyecek üzere görünüyor. Lakin Microsoft’un güncelleme konusundaki kararlığı ve her yarıyıl için yeni ve nispeten büyük bir güncelleme sunuyor oluşunun nitekim de takdire şayan olduğunu söylemek gerek.

Windows 10 21H1 için açıklanan özellikler ise şu halde;

  • Oturum açma sırasında şifre ve PIN’leri ortadan kaldıran Windows Hello, artık çoklu kamera dayanağına sahip olacak. Kullanıcılar, parmak iziyle oturum açmaya motamot devam ederken, yüz tanıma özelliği için bilgisayarın dahili ya da harici kameralarını varsayılan olarak belirleme tercihinde bulunabilecekler.
  • Windows Defender Application Guard, birtakım optimizasyon süreçlerine sahne oldu. Uygulamanın performansı artırıldı.
  • Windows İdare Araçları’ndaki “Küme Prensibi Hizmeti“, uzaktan çalışmaya ait uygulamaları daha fazla destekleyecek formda tekrar düzenlendi.

blank

Windows Insider kullanıcıları, yeni sürümü keşfetmeye başlayabilirler

Microsoft, güncellemeleri kullanıcılara sunmadan evvel, “Insider” programına dahil olan kullanıcıların bu sürümleri test edebilmesini sağlıyor. Windows 10 21H1için de birebir süreci devam ettiren şirket, bugün prestijiyle sunulacak güncellemeler ile Windows Insider kullanıcılarının, Windows 10 21H1 sürümünü kullanmaya başlayacaklarını açıkladı.

Şayet sizler de Windows Insider programına dahil olmak ve işletim sisteminin en yeni özelliklerini test etmek isterseniz, burada bulunan ilişkiyi kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.