Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Milletvekili Serdengeçti Referandumun Jeopolitiğini anlattı

AK Parti Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, Türkiye’nin büyük planlarla mücadele edebilmesi için güçlü bir iktidara ve güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu, 16 Nisan referandumunun bunu sağlayacağını söyledi.

Milletvekili Serdengeçti Referandumun Jeopolitiğini anlattı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2017 17:24

AK Parti Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, Türkiye’nin büyük planlarla mücadele edebilmesi için güçlü bir iktidara ve güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu, 16 Nisan referandumunun bunu sağlayacağını söyledi.

Serdengeçti, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen programda “Referandumun Jeopolitiği” konulu bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin jeopolitik öneminden her zaman söz edildiğini, referandumun jeopolitik öneminin de Türkiye’nin jeopolitik öneminden kaynaklandığını belirten Milletvekili, “Soğuk Savaş sonrasında dünya tek kutuplu bir sistemle yönetilmeye başlandı. Bu küreselleşme sürerken Çin ve Hindistan’da bir güç kayması oldu, o bölgede hızla ilerleyen ülkeler ortaya çıktı ve tek kutup sarsıldı. Rusya ve Türkiye ekseninde de İslam coğrafyası toparlanmaya başladı. Bu durum rahatsızlık oluşturdu ve çevremizde “Arap Baharı” adı altında bir takım olaylar gerçekleştirildi. Şu anda ülkemizin etrafı bir ateş çemberi” dedi.

Sınırların yeniden çizilmek istendiğini, bunun için de kargaşalar, iç savaşlar çıkartılmaya çalışıldığını söyleyen Mustafa Serdengeçti, “Bizim coğrafyamızda planlar kurmaya çalışıyorlar. Yakın çevremizde yaşanan savaşlara hepimiz şahidiz. Tüm bunlara mani olabilmek için güçlü bir Türkiye, güçlü bir iktidar, güçlü bir lider gerekiyor. 16 Nisan’da yapılacak referandum, gelecek açısından çok önemli” dedi.

ASÜ Sosyal Bilimler ve Değerler Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Arıbaş ise Hindistan, Çin, AB ekseninde, 2050 yılına kadar geçecek sürenin kısa bir profilini çizdi. Gelecek kurgusunun önemine dikkat çeken Arıbaş, “Karşımızda ruh yapısı sorunlu, masum çocukları bile öldürebilen bir düşman kitlesi var. Bu düşman kitlesini yönetmek, onlara cevap verebilmek için hep birlikte kenetlenmemiz ve bir güç oluşturmamız lazım. Teknoloji ve ham madde konusunda sorunlarımız var. Bu eksikleri çözmemizin tek çıkar yolu dayanışma içinde olmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Milletvekili Serdengeçti’ye katılımı anısına plaket, Prof. Arıbaş’a da belge takdim ederken, “Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.