Dolar 32,5388
Euro 34,8796
Altın 2.488,64
BİST 9.585,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Milletvekili Serdengeçti’den Kadınlar Günü kutlaması

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Milletvekili Serdengeçti’den Kadınlar Günü kutlaması
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 14:00

Kadın onurunun insanlık onuru olduğunu ifade eden Milletvekili Serdengeçti, kadının dünyanın yaratıldığı günden bugüne kadar gönüllerde müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kadınların merhamet ve şefkat sembolü olduğunu ifade eden Serdengeçti, “Yüce Allah‘ın gönderdiği emanetlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)’in buyurdukları gibi “Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır ya kardeşidir yahut hanımı ya da annesidir”. İslam’ın ilk kadın şehidi Hz. Sümeyye’ye, Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Anaya ve Kurtuluş Savaşındaki kahraman Nene Hatuna gösterilen saygı ve sevgiye baktığımız zaman, kadınlarımıza verilen kutsiyeti ve değeri görmekteyiz. Medeniyetimizde kadınlarımızın çok önemli bir yeri vardır. Kadına büyük değer veren bir peygamberin ümmeti olarak kadın haklarını gözetmekteyiz. Kadın onuru insanlık onurudur. Kadınlarımızın onuru gözetilmelidir. Bu bağlamda, kadına yapılan her türlü şiddetin ve baskının önüne geçilmelidir. 14 Yıllık süreçte kadına şiddetin önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapan hükümetimiz ‘kadına karşı yapılan ayrımcılık ırkçılıktan beterdir’ düsturu ile kadına şiddetin önüne geçmek için her türlü çalışmayı yapmakta ve bunu anayasal güvence altına almaktadır. Kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı her türlü sorunlarını ortadan kaldırmak ve kadının sosyal yaşamda hak ettiği yerde olması için çalışıyoruz. Yeni Türkiye’nin inşasında ve 2023 vizyonun hayata geçmesinde kahraman kadınlarımızın emeklerinin büyük olacağını temenni ediyor, başta İslam coğrafyamızda yaşayan kadınlarımız olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan kadınların Dünya Kadınlar günün kutluyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.