Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Milletvekili Yaldır: Meslek lisesi, memleket meselesi

Milletvekili Yaldır: Meslek lisesi, memleket meselesi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Kasım 2023 10:52

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, ülke genelinde yaşanan en büyük sorun haline gelen beyin göçü hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu.

Milletvekili Yaldır, ülke de özellikle gençlerde sıkça görülen beyin göçünün, eğitimde gelinen noktayı gözler önüne sererek TBMM’de AK Parti iktidarının eğitim karnesinde sınıfta kaldığını dile getirdi. Gençlerin ülke ve kendi geleceklerinden ümidini kesmiş durumda olduklarını ifade eden Milletvekili Yaldır, tersine beyin göçünün başlatılmasını ve planlanmış bir eğitim sistemi getirilmesi gerektiğini savundu.

Gençlerin ülke ve kendilerinden ümidini kestiğini vurgulayan Milletvekili Yaldır; “Devletimiz ve milletimiz açısından hayati öneme sahip bir diğer hususta eğitim planlanması ve gençlerimizin geleceğidir. Üzülerek ifade ediyorum ki gençlerimiz ülke ve kendi geleceğinden ümidini kesmiş durumdalar. Büyük emeklerle yetiştirilen en zeki, en çalışkan ve en üretken gençlerimizi kaybediyoruz.” dedi.

AK Parti iktidarının eğitim karnesinde sınıfta kaldığını ifade eden Milletvekili Yaldır, “Batıya tabiri caizse kaptırıyoruz. Henüz lise çağındaki gençlerimiz dahi yurt dışında gelecek hayali kuruyorlar.

Beyin göçünü durdurup tersine neyin göçünün başlatılması piyasadaki ara eleman açıklığının kapatılması ve nitelikli eğitim ancak doğru planlanmış bir eğitim sistemiyle mümkündür. AK Parti iktidarının 21 yıllık eğitim karnesine baktığımızda sınıfta kaldıkları açıkça görülmektedir” şeklinde konuşmasını tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.