Dolar 32,5492
Euro 34,9407
Altın 2.441,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları adlı oyun yoğun ilgi gördü

Aksaray Belediyesi “Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları ”adlı oyunu sanatseverlerle buluşturdu..

Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları adlı oyun yoğun ilgi gördü
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2017 02:03

Aksaray Belediyesi “Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları ”adlı oyunu sanatseverlerle buluşturdu.

Aksaray Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Meslek Odaları Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

Milli Mücadele döneminde mücadelenin isimleri bilinmeyen milli kahramanlarının anlatıldığı tiyatro oyunu duygulu anlar yaşattı. Oyunda “Kara Fatma”, “Senem Ayşe”, “Şerife Bacı”, “Efe Ayşe” ve “Yirik Fatma’nın hikâyelerini konu ediliyor.

Köyünde, şehrinde ve yaşadığı her yerde memleketimizin uğradığı saldırılara karşı ailesi ve vatanının akıbeti konusunda bitmek bilmeyen kaygılarla mahzun olan kadınlardı hepsi. Önce olaylar başladı. Uğursuz ölüm haberleri, istila edilen köyler, şehirler, camiler, evler yağmur gibi yağan mermiler, bombalar karşısında tepkisiz durup beklemenin zamanı değildi. Duramazlardı. Bu meselede aileye haber vermeden koşarak askere kaçmak da vardı, bebeğini evin, köyün en yaşlısına emanet etmek de. Yeter ki vatan kurtulsun, çocuklarımız düşman süngüsü ile ölmesin diye… Kendi namusu ile vatanın düşman çizmeleri ile çiğnenmesini eş tutan kadınlar, bayrağımızın gönderde dalgalandığı müddetçe milletimizin özgür olduğunu biliyorlardı. Düşmanlar bizi parçalamak ve yok etmek için dört bir yandan bastırıyorlardı. Dağılmak üzere olan büyük bir imparatorluğun, tek suçu Müslüman olmak olan milletini esaret altına almaya çalışıyorlardı. Unuttukları bir şey vardı. Bu milleti öldürebilirdiler ama esaret altına alamazlardı. Hele yaşı kaç olursa olsun gözü kara, cesur, mert ve namuslu kadınlar, doğmuş ve doğmamış çocuklarından vazgeçtiler ama vatanlarından asla vazgeçmediler.

Tiyatro oyunu sonrası salonda alkış tufanı koptu. Salondaki izleyiciler sanatçıları ayakta alkışladılar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yapımcı Osman Genç’e teşekkür ederek çiçek ve tablo hediye etti.

Türk Kadının ne kadar güçlü olduğunu vurgulayan Başkan Yazgı “Kadınlar mücadelenin içerisinde her zaman vardır. Kadın Çanakkale savaşında da meydanlardaydı, kurtuluş savaşında da meydanlardaydı. Sahnelenen bu güzel oyunda da Milli Mücadelenin Cesur kadınlarını bir kez daha gördük. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsinin Ruhu şad olsun. Rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.