Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Mimar Sinan Kur’an Kursu ve Camisinin temeli törenle atıldı

Hamidiye Alaca Mahallesinde 2.224 metrekare alan üzerine yaptırılacak olan Mimar Sinan Kur’an Kursu ve Camisinin temeli törenle atıldı..

Mimar Sinan Kur’an Kursu ve Camisinin temeli törenle atıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Eylül 2016 18:18

Törene, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Mahalle muhtarları ile Hamidiye Alaca’lı vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan Kur’an Kursu ve Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Güven yaptğı konuşmada “Bu cami yerinin arka parsellerden bu yol kenarındaki parsellerle yer değiştirilmesinde emeği geçen başta belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı olmak üzere başkan yardımcılarına ve meclis üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada Çok güzel ve çok önemli bir hizmet için bir araya geldiklerini belirterek “Mimar Sinan Kur’an Kursu ve Camimizin temelini atacağız. Müftümüzün ve muhtarımızın aynı zamanda camimizin dernek başkanımızın istek ve hedefleri doğrultusunda daha önce içeride olan bir parselimizi yol kenarına taşımak suretiyle camimizle ilgili çalışmaları bizler 3 ay önce encümen kararı ile gerçekleştirmiştik. Bundan sonraki çalışmalarda bizimde üzerimize düşen kısmı yerine getirmek suretiyle inşallah bir yıl içinde yine aynı böyle bir günde Allah bizlere bu yeni camimizde Cuma namazını kılmayı nasip etsin.Allah şimdiden yapılacak hayırları kabul etsin. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Kur’an’ı Kerim Tilaveti okunması ve İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın duasının ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki protokol üyeleri “Hayırlı olsun” diyerek temele ilk harcı attılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.