Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Minik öğrenciler üniversiteyi tanıdı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çocukların yeteneklerinin erken yaşlarda keşfedilmesinin ve doğru yönlendirilmeler yapmanın, gelecek açısından önem arz ettiği belirtti.

Minik öğrenciler üniversiteyi tanıdı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Nisan 2017 00:46

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çocukların yeteneklerinin erken yaşlarda keşfedilmesinin ve doğru yönlendirilmeler yapmanın, gelecek açısından önem arz ettiği belirtti.

Ak İrfan Koleji 3-A sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersindeki çevreyi görerek tanıma konusunu ASÜ’de işledi. Kütüphane, laboratuvarlar, müzik atölyesini gezen, faaliyetler hakkında yerinde gözlem yapan minikler, amfide de mini bir derse katıldı ve tahtaya çıkarak ders verdi.

İlk olarak Üniversite Kütüphanesini gezen öğrenciler, burada okumanın gelecek açısından öneminin vurgulandığı bir sunum izledi. Hemen ardından laboratuvarlara geçildi ve akademisyenler, miniklerin anlayabileceği ölçekte deneyler yaptı. Deneyler büyük bir ilgi ve heyecan içerisinde takip edildi.

Etkinliğin diğer bölümünde ise öğrenciler müzik aletlerini tanıdı. Müzik Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri enstrümanları tanıttı, koro ve solo şarkılardan örnekler sundu. Miniklerin üniversite düzeyinde derslerin ne ortamlarda verildiğini görmeleri için bir amfide de mini bir ders uygulaması gerçekleştirildi.

Gezinin son kısmında Rektör Şahin tüm öğrencilerle makamında buluştu ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Bir tek çocuğun bile düzenlenen geziden etkilenerek bilime ve sanata yönelmesinin ülke geleceği açısından çok değerli olduğunu belirten Prof. Şahin, çocuklara çok okumaları, anne, baba ve öğretmenlerinin sözlerin dinlemeleri nasihatlerinde bulundu.

Öğretmenleri gözetiminde düzenlenen geziye katılan 25 öğrenci, günün sonunda çok eğlendiklerini belirtti ve kendilerine bu imkânı tanıyanlara teşekkür etti..

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.