Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Modern Kapalı Salı Pazarı, törenle hizmete açıldı

Aksaray’da çatısına yerleştirilen 4 bin 250 güneş paneli ile 1 megawatt elektrik enerjisi üretecek Modern Kapalı Salı Pazarı, törenle hizmete açıldı..

Modern Kapalı Salı Pazarı, törenle hizmete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2016 18:07

Aksaray Belediyesi, eski ve çirkin bir görünümü olan mevcut pazar yerini yıktırıp, yerine vatandaşların rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla daha modern bir Salı Pazarı inşa etti.

Yeni pazar alanının açılışı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı.

Modern Kapalı Salı Pazarı’nın açılış töreninde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 13 bin 780 metrekare alan üzerine kurulan Modern Kapalı Salı Pazarının çatısına yerleştirilen 4 bin 250 güneş paneli ile 1 megawatt elektrik enerjisi üreteceğini belirtti.

Burada üretilen elektrik enerjisini hem kullanacaklarını hem de gerekli yerlere satışını yapacaklarını belirten Yazgı, “Ayrıca pazarda zabıta noktası da hizmet verecek. Alanın kırsal terminal ve otopark olarak kullanılması yönünde de bir çalışma başlatacağız. Pazar alanına yaklaşık 500 esnafımızın kura sistemi ile yerleşimini de yaptık. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilecekleri alanda ilk pazar yarın kurulacak.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.