Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Muayenesi olmayan araç K belgesinden düşecek

Ülkemiz genelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bağlı olarak Bölge Müdürlükleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından Eşya ve Yük Taşımacılığı için sürücülere verilen K Belgelerinde muayenesi 30 gün geçen araçlar K belgesinden düşecek..

Muayenesi olmayan araç K belgesinden düşecek
Aksaray Anadolu AŞ
16 Haziran 2016 17:24

KOÇAŞ UYARDI “ BELGENİZ İPTAL OLABİLİR”

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Bilindiği üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bağlı olarak ilimiz genelinde K yetki belgeleri odamız tarafından verilmektedir. Bu noktada üyelerimizin ve K Yetki Belgesi sahibi vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlardan birisi de K belgelerindeki tonaj ve asgari kapasite şartlarıdır.

Yetki belgelerinde tonajın altına düşüldüğü takdirde belli bir süre tonaj tamamlanmaz ise belge iptal olabiliyor ve belge alırken verilen tüm ücretler de belge iptali ile birlikte yok oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise Yetki Belgelerindeki araçların sadece satış yoluyla tonajdan düşmesinin yanı sıra araçların kullanım süresi 20 yılı geçtiğinde ve Araç muayenelerinin son gününden itibaren 30 gün içerisinde muayenesini yaptırılmayan araçlar da belgeden düşecektir.

Son zamanlarda ülkemiz genelinde özellikle sigorta ücretlerinden dolayı sigorta ve muayenelerini erteleyen vatandaşlarımız bu tür sıkıntılar ile karşılaşabilirler. Ayrıca yaptırılması zorunlu olan sigortalardan herhangi biri bulunmayan taşıtlar da yetki belgesinden re ’sen düşürülür.

Araçların belgeden düşmesi durumunda yeniden ekletmek için yine belli bir ücret karşılığında araçlarını ilave ettirebilirler fakat yukarıda belirttiğimiz gibi tonajdan düşen araçlar Yetki Belgesinde iptale kadar neden olabilir. Bu yüzden K yetki Belgesi üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmasını diliyoruz ”Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.