Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Nebevi ufukta gençliğin değeri ve önemi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mefkûre ve Enderun Öğrenci Topluluklarının düzenlediği konferansa katılan Yazar Muhammet Emin Yıldırım, “Nebevi Ufukta Gençliğin Değeri ve Önemi” konulu bir sunum yaptı.

Nebevi ufukta gençliğin değeri ve önemi
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2017 00:30

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mefkûre ve Enderun Öğrenci Topluluklarının düzenlediği konferansa katılan Yazar Muhammet Emin Yıldırım, “Nebevi Ufukta Gençliğin Değeri ve Önemi” konulu bir sunum yaptı.

Topluluklar adına Mefkûre Öğrenci Topluluğu Başkanı Ali İkram Varır’ın selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Muhammet Emin Yıldırım, resulün gençliğinin sorumluluğunun yüksek olduğunu söyledi. ASÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, “Siz resulün gençlerisiniz; bunun için hayalinizin ve idealinizin her zaman farlı ufuklarda olması gerekir. Sorumluluğunuz çok yüksek” dedi. İnsanlık tarihindeki bütün zaferlerin altında gençlerin izinin olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bazı isimlerin karşısına bazı kavramlar yazıldığında, o isimle kavram birbiriyle çok farklı şekilde mutabakat sağlar. Mesela Ebubekir’in karşısına sadakat yazarsanız, çok farklı anlamlar çağrışır zihinlerde. Ömer ve adaleti yan yana yazdığımızda, bir güzel ismin yanına bir güzel kavramı da iliştirmiş oluruz. Hayâ der demez, oraya Osman yakışır. Eğer iffet adına bir perde aralanacaksa, o perde Osman’ın güzelliğiyle anlatılmalıdır. İlim dediğinizde çok isim sayılabilir ama Ali bir başka yakışır. Peki, Resulün mübarek adının yanına hangi kavramı yazsak daha çok yakışır? O merkez şahsiyettir ve tüm güzellikler onda en ideal haldedir” dedi.

Düzenlenen programı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, öğrenciler ve akademisyenler takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.