Aksaray Haber

Dolar 47,7111
Euro 55,1881
Altın 6.660,55
BİST 13.779,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 34°C
Az Bulutlu
Aksaray
34°C
Az Bulutlu
Paz 33°C
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 32°C

Nevşehir’den Aksaray itirafı: Sanayide fark 10 kata çıktı

Nevşehir’den Aksaray itirafı: Sanayide fark 10 kata çıktı
9 Ağustos 2026 15:26

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkan Adayı Yüksel Babaoğlu’nun Aksaray ile Nevşehir’i kıyasladığı açıklamalar, Aksaray’ın sanayi ve istihdamda son yıllarda kat ettiği mesafeyi bir kez daha gündeme taşıdı.

Babaoğlu, Aksaray’ın OSB istihdamında Nevşehir’i yaklaşık 10’a katladığını belirtti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yüksel Babaoğlu, kentinin sanayileşme ve istihdam rakamlarını değerlendirirken Aksaray ile dikkat çekici bir karşılaştırma yaptı.

Yaklaşık 10 yıl önce Aksaray ile Nevşehir’in sanayileşme ve istihdam açısından birbirine yakın bir noktada olduğunu belirten Babaoğlu, bugün gelinen noktada Aksaray’ın önemli bir fark oluşturduğunu ifade etti.

Aksaray OSB’lerinde 17 bin kişilik istihdam

Babaoğlu’nun verdiği rakamlara göre, Aksaray’daki Organize Sanayi Bölgelerinde sigortalı çalışan sayısı 17 bine ulaşırken, Nevşehir’de bu sayı yaklaşık 1.700 seviyesinde bulunuyor.

Bu tablo, Aksaray’ın OSB’lerde oluşturduğu istihdamın Nevşehir’in yaklaşık 10 katı seviyesine ulaştığını ortaya koyuyor.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Yüksel Babaoğlu, iki kent arasındaki değişimi değerlendirirken, “Yaklaşık on yıl önce, Aksaray istihdam ve sanayileşme açısından Nevşehir ile benzer bir konumdaydı. Günümüzde ise elimizdeki veriler, Aksaray’ın Nevşehir’i önemli ölçüde geride bıraktığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Aksaray’ın hedefi 42 bin

Aksaray açısından dikkat çeken bir diğer nokta ise mevcut istihdam rakamlarının önümüzdeki dönemde daha da yükselmesinin beklenmesi.

Babaoğlu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ın, ruhsat alan ve önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yatırımlarını tamamlaması beklenen işletmelerle birlikte OSB’lerdeki istihdamın 42 bine ulaşacağı yönündeki açıklamasına da dikkat çekti.

Bu hedefin gerçekleşmesi halinde Aksaray ile Nevşehir arasındaki OSB istihdam farkının daha da açılması bekleniyor.

Aksaray sanayide vites yükseltti

Nevşehir’den yapılan bu karşılaştırma, Aksaray’ın son yıllarda sanayi yatırımları ve istihdam alanında geçirdiği dönüşümü de gözler önüne seriyor.

Bir dönem sanayileşme açısından birbirine yakın seviyelerde değerlendirilen iki kent arasında bugün ortaya çıkan tablo, Aksaray’ın üretim, yatırım ve istihdam kapasitesini önemli ölçüde artırdığını gösteriyor.

Nevşehirli sanayicinin gündeme taşıdığı rakamlar Aksaray açısından yalnızca bir istatistik değil, kentin sanayi altyapısına yapılan yatırımların ve üretim odaklı büyümenin geldiği noktayı ortaya koyan önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Babaoğlu’nun “Bu durum kabul edilemez” sözleri Nevşehir’in sanayileşme performansına yönelik bir eleştiri niteliği taşırken, açıklamada ortaya konulan rakamlar Aksaray’ın sanayi ve istihdamda bölgedeki konumunu güçlendirdiğini bir kez daha ortaya koydu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.