Niğde’den getirilen lokumlarda kurt ve böcekler bulundu
Aksaray’ın Kılıçaslan Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmede, Niğde’den getirilen 130 bin TL değerindeki lokumlar büyük bir skandala neden oldu. Kutular açıldığında ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiği ve içinden kurt ile böceklerin çıktığı görüldü.
Tarım Müdürlüğü Harekete Geçti
Durumu fark eden işletme sahibi Hacı A.A., hemen Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bildirimde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, lokumların insan sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunu tespit etti.
Bozuk Lokumlar İmha Edildi
Yaklaşık 130 bin TL değerindeki lokumlar, Aksaray Belediyesi’ne ait çöp kamyonlarıyla toplanarak imha edildi. Yetkililer, ürünlerin kesinlikle satışa sunulmaması için titizlikle işlem yaptı.
Vatandaşlardan Daha Sıkı Denetim Çağrısı
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, olayla ilgili resmi inceleme başlattı. Vatandaşlar ise pazarlarda ve işletmelerde satılan gıda ürünlerinin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı..
