Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Nihat Hatipoğlu Aksaray’da konferans verdi

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Aksaray Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlediği “El Metin” konferansı ile sevenleriyle buluştu..

Nihat Hatipoğlu Aksaray’da konferans verdi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Ekim 2017 02:27

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Aksaray Belediyesi’nin kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlediği “El Metin” konferansı ile sevenleriyle buluştu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konferansa ilgi çok büyüktü. Nihat Hatipoğlu’nu dinlemek için gelen vatandaşlar salonu doldurdu.

ESMA’ÜN NEBİ’Yİ VE PEYGAMBER SEVGİSİNİ ANLATTI

Hatipoğlu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) sıfatlarından olan El-Metin (S.A.V) (sarsılmaz, kudret ve kuvvet sahibi)’den bahsetti.

Peygamberin yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, konuşmasında; “Bizim özgürlüğümüz dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resülümüzdür, yüce Allah bizi bundan ayırmasın kendine kul, habibine Allah bizleri ümmet eylesin. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e tutkunuz, onun yolunu yol edinmişiz, O’nun sevdiğini sevmişiz, O’nun uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O’na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir. Hazreti Ebubekirleri, Hazreti Ömerleri, Hazreti Osmanları, Hazreti Alileri, Hazreti Hasan ve Hüseyinleri bizlere sevdiren Hazreti Muhammed’dir.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve vatandaşlar hep birlikte el açıp dua ettiler. Hatipoğlu “programı düzenleyerek bizi sizlerle buluşturan kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek programını sonlandırdı.

Konferansın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Dini konularda bilgiler veren Hatipoğlu, merak edilen soruları da yanıtlarken konferansa kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarda Hatipoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldular..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.