Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 14°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Nitelikli Eğitim Buluştayı’na 5 ülke ve 60 ilden katılım oldu

SosyalBen Vakfı ve Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi tarafından 30-31 Ocak’ta hayata geçirilen Buluştayda “Yeni olağanda nitelikli eğitim …

Nitelikli Eğitim Buluştayı’na 5 ülke ve 60 ilden katılım oldu
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 10:24

SosyalBen Vakfı ve Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi tarafından 30-31 Ocak’ta hayata geçirilen Buluştayda “Yeni olağanda nitelikli eğitim mümkün mü?” sorusuna cevap arandı.

Nitelikli Eğitim Buluştayı; eğitime erişim imkanı kısıtlı olan kümelere ulaşmayı hedefleyen Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi ve SosyalBen Vakfı birlikteliğiyle eğitimi rastgele bir kıstasa bağlı kalmaksızın herkese ulaştırma misyonuyla 30-31 Ocak’ta online olarak gerçekleşti. 

Hudutlu kontenjana sahip buluştayın kayıt formu 22 Ocak’ta erişime açıldı ve ağır ilgi sebebiyle tıpkı gün doldu. Buluştayda yer alan ilgi alımlı atölyeler ve alanında uzman öncü isimlerin gerçekleştirdiği webinarlar dikkat çekti. 

Eğitime gönül veren, öğrenme merakını kaybetmemiş ve gelişime açık herkesin fiyatsız iştirak sağlayabildiği Nitelikli Eğitim Buluştayı’na, Türkiye genelinde 60 vilayetten, Dünyada ise İngiltere, Rusya, Kıbrıs, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden iştirak sağlandı. 18-62 yaş aralığındaki farklı meslek kümelerinden iştirakçilerin %61’ini öğretmenler oluştururken, onları %14,8 oran ile öğrenciler takip etti.

Aralarında Prof. Dr. Artin Göncü, Müjdat Ataman, Doç. Dr. Oylum Akkuş İşpir, Ece Çiftçi, Nil Memişoğlu, Prof. Dr. Nurhan Yentürk ve İbrahim Betil’in de olduğu alanında uzman isimlerin katıldığı webinarlarda eğitimde gönüllülüğün ehemmiyetine, öğretmenin ve okulların yeni rolüne ve eğitimde değişen sistem üzere mevzu başlıklarına yer verildi. Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan webinarlar toplumsal medyada 1000’i aşkın kişi tarafından izlendi.

Buluştay’da yer alan uzman isimler eğitim ve gönüllülüğün hayatımızdaki yeri hakkındaki fikirlerini paylaştı. Örneğin İbrahim Betil, STK’ların topluma yeterli örnek olacak uygulamaları geliştirmesi ve sürdürülebilir yapılara dönüşmesi gerektiğine değinirken, Prof. Dr. Artin Göncü çocuklara sunulan öğretilerin neler olduğu üzerine düşünülmesi gerektiğini, kimlik oluşumu sırasında çocuğa manalı ve işlevsel tecrübeler yaşatılmasının yararlı olacağını vurguladı.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ise “Nitelikli eğitim 360 olarak esasen incelenmesi gereken bir husus başlığı iken pandemi periyodunda nitelikli eğitimi incelemek farklı bir kıymet kazandı. Türkiye’de nitelikli eğitim, gönüllülük ve gönüllülüğün öğrenen bir sorumluluğa dönüştürülmesi üzerinde durduğumuz Buluştay’da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplumsal öğrenme metodu ile deneyimsel öğrenme sürecini toplumun tümüne yayacak ülkemize uygun formüller üretmek etkin vatandaşlık şuurumuzu geliştirecektir.” dedi.

Nitelikli Eğitim Buluştayı sonrasında yapılan ankette soruları yanıtlayanların %99,4’ü Buluştay’dan çok faydalandıklarını belirterek, Pandemi sürecinin bir an evvel bitmesini ve Buluştay’ın yüz yüze gerçekleştirilmesini dilediler. 

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.