Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Öğrenci topluluklarına çalışma odaları tahsis edildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenciler ve üniversite idaresinin, hep birlikte elini taşın altına koyarak, üniversiteyi bugün bulunduğu noktadan daha yukarılara taşımak için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Öğrenci topluluklarına çalışma odaları tahsis edildi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2017 13:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenciler ve üniversite idaresinin, hep birlikte elini taşın altına koyarak, üniversiteyi bugün bulunduğu noktadan daha yukarılara taşımak için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

– Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyoruz –

Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları için Sağlık Bilimler Fakültesi’nde tahsis edilen çalışma ofislerini yerinde inceleyen ve topluluk mensubu öğrencilerle buluşan Rektör Şahin, toplulukların çalışmalarını ve toplantılarını daha düzenli bir şekilde yapabilmesi ve evrak dolaştırma zahmetinden kurtulmaları için odaların hazırlandığını iletti. Odaların yerlerinin kura ile belirlendiğini dile getiren, bu durumun bir arada yaşama ve birlikte iş üretme kültürünün oluşmasına da önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Prof. Şahin, “Birlik ve beraberlik ruhu içinde, hep birlikte elimizi taşın altına koyarak, ülkemizin, şehrimizin ve üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için gayret gösterelim. Odaların hazırlanması noktasındaki değerli çalışmalarından dolayı Spor, Kültür, Sağlık (SKS) Daire Başkanı Faruk Tekin nezdinde tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız” dedi. Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Yahşi de, Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Topluluklarına tahsis edilen odalar münasebetiyle teşekkür ederken, “Sayın Rektörümüz yaptığımız ve yapacağımız işlerde bizlere her zaman destek oluyor. Biz de faydalı ve hayırlı çalışmalar yapma gayretindeyiz” dedi.

– Etkinliklerin Sayısı 2017’de Artacak –

Odaların gezilmesi ve etkinliklere dair bilgi alışverişinden sonra Öğrenci Toplulukları Toplantı Salonu’nda öğrencilerle buluşan ASÜ Rektörü, Üniversitede 60 civarında Öğrenci Topluluğu olduğunu anımsattı. Öğrenci merkezli işleri önemsediklerinden söz eden Şahin, “Öğrencilerimizin aktif şekilde yapacağı etkinliklere daha fazla kaynak ayırmak arzusundayız. Kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi yansıtan çalışmalar başta olmak üzere, kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk gibi çalışmaların sayısının 2017’de daha da artmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz derslerde, bölümleri noktasında gerekli akademik eğitimleri alıyorlar. Bir de iç derinliğimizi geliştiren çalışmalar var. Biz bu konuda da öğrencilerimizin çalışmalar üretmesini arzu ediyoruz ve üniversite olarak, imkânlarımız ölçüsünde gereken desteği veriyoruz” dedi.

– Kampüs İçinde Bisikletli Ulaşım –

Sadece toplulukların kullandığı müstakil bir bina oluşturma planlarından da söz eden Prof. Şahin, “Elbette bir takım işler çok hızlı şekilde gerçekleşemeyebiliyor. Ama mümkün olan en hızlı şekilde bunu yapmak istiyoruz” dedi. Öğrenci merkezli planladıkları diğer çalışmalara dair bilgiler de aktaran Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Diğer taraftan yeni kütüphanemizin inşaatı başladı. İnşallah bu kütüphanemiz gecenin ilerleyen saatlerine kadar aktif olacak. Öğrenciler çıkmak istemediği sürece o kütüphane açık kalacak. Öğrencilerimizin sadece okullarına gidip gelen değil, kendilerini yetiştiren, kişiliklerini zenginleştiren bireyler olmasını istiyoruz. Ayrıca, bisikletli ulaşım için bir sistem kurduk ve bu tamamlanmak üzere. Şu anda 270 adet bisikletimiz var ve sayıyı arttırıyoruz. 3 farklı bisiklet istasyonu kuruldu. Kış döneminde olduğumuz için şu an çok etkin kullanılmıyor ama havalar düzelince bisikletler kullanılmaya başlanacak. Böylece, isteyen herkese kampüs içindeki ulaşımını bisikletleri kullanarak yapabilecek. Bir aksilik olmazsa, bisiklet kullanmaya özel bir mekân olarak tarif edilen bir velodrom da yapılacak” dedi.

Rektör Şahin, sözlerini, 10 yıl sonra hayal ettikleri kampüsü açıklayarak tamamladı ve şunları söyledi: “Şehirle bütünleşmiş, 38-40 bin öğrencinin olduğu, gece geç saatlere kadar öğrencilerin kampüste gezip dolaşabildiği, kütüphanenin geç saatlere kadar açık kaldığı, ağaçlandırma sorununun büyük ölçüde çözüldüğü, öğrencilerin kendilerini özel hissettiği bir kampüs hayal ediyoruz. Allah’ın izniyle, yarın bugünden daha iyi olacak.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.