Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Öğrenciler ‘Sıfır Atık Okulu’ ile çevre bilinci kazanıyor

Öğrenciler ‘Sıfır Atık Okulu’ ile çevre bilinci kazanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2024 11:24

Aksaray Belediyesi tarafından kurulan, “Sıfır Atık Okulu”, başarılı çalışmalarına devam ediyor. “Sıfır Atık Okulu” çocukların büyük beğenisini topluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi’, Aksaray’da başarıyla hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, “Sıfır Atık Okulu” projesi, Aksaray Belediyesi tarafından Toplama Ayırma Tesisinde uygulanmaya devam ediyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için çocuklara eğitimler verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumayı burada daha iyi öğreniyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için Aksaraylı çocuklarımıza ve başka yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliği içerisinde okullardan gelen çocuklarımıza kapımız açık. Eğitmenlerimiz çocuklarımıza hem bilgi veriyor hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklarımız buradan bilinçlenerek ayrılıyor” dedi.

4 BİN ÖĞRENCİYE SERTİFİKA

Sıfır Atık Okulu’na çocukların büyük ilgi gösterdiğini ve yılın her döneminde ziyaretçi akını yaşandığının altını çizen Başkan Dr. Evren Dinçer; “Merkezimizi bu zamana kadar binlerce kişi ziyaret etti. Eğitim programlarına katılan yaklaşık 4 bin öğrencimize sertifika verdik. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda 4 bin evladımızı bilinçlendirmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Merkezimizde ayrıca kağıt, karton, plastik, cam ve metal gibi günlük 20 ton geri dönüştürülebilir atığı, kullanılabilir ürünlere dönüştürüyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde, doğamıza ve gelecek nesillerin sağlığına çok önemli bir katkı sağladık. Bu sayının her geçen gün daha da artması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Aksaray Belediyesi olarak çevre temizliği ve çevre koruma konularına çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Dr. Evren Dinçer; “Aksaray ilimizde; temizlik, çevre koruma, atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, israfın önlenmesi gibi konularda duyarlı ve titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Sıfır Atık Okulu projesi ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini artırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.