Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Öğrencilere TEOG öncesi motivasyon semineri

Psikolog Dr. Faruk Öndağ, Aksaray’da TEOG sınavına katılacak olan yüzlerce öğrenciye sınav kaygısından kurtulup potansiyelini % 100 kullanması ve başarılı olması için motivasyon semineri verdi..

Öğrencilere TEOG öncesi motivasyon semineri
Aksaray Anadolu AŞ
1 Kasım 2016 21:38

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile14 okuldan 400 öğrenci katıldı.

Dr. Faruk Öndağ, yaklaşan TEOG sınavı öncesi öğrencilere stres ve kaygıyı ortadan kaldıracak çok önemli bilgiler aktardı. Dr.Öndağ, sınavlarda zekanın önemli olduğunu ancak her şeyin konsantre ile başladığının altını çizerek “ Zeka önemli ama konsantrasyon çok daha önemli yaptığınız işe değer vereceksiniz” dedi.

Sınavların bilgi kadar stresi ve dayanıklılığı da ölçtüğüne dikkat çeken Dr. Faruk Öndağ “ TEOG ya da Üniversite sınavı bunlar maraton sınavları bilgi kadar stresi ve dayanıklılığı da ölçüyor. Bizim en büyük handikabımız aşırı stres olması. Evde okulda sokakta çok fazla stres olması çocukların çok baskı altında kalması. Çocuklar baskı altında kaldıkları zaman yeterince çalışamıyorlar problemler yaşanıyor. Verdikleri emeklerin karşılığını da bu sefer alamıyorlar. Bu büyük bir handikaptır ”dedi.

VELİLER ÇOCUKLARINI SIKIŞTIRMASIN

Çocukları sınava hazırlanan ailelere de tavsiyede bulunan Dr. Öndağ; Çocukların üzerinden baskıyı kaldırmak lazım.Daha ne olup bittiğini anlamadan ilk sınav geliveriyor. Anne babalar biraz daha ılımlı olsun çocuklarını sıkıştırmasın. Tam tersi çocuklarını rahatlatsınlar. Bir hobisi olan ve spora giden çocuklar çok daha avantajlılar. Yüksek beklenti çocukların yanında telaffuz edilmesin. Çocuğun canını sıkacak, moralini bozacak konuşmalar yanında yapılmasın. Çocuklar başkalarıyla kıyaslanmasın. Çocuk ne kadar sıradan bir sınava girdiğini fark ederse ve öyle girerse o kadar avantajlı ama ne kadar büyütülürse de o kadar problemli olur. Öncelikle anne babalar kendileri soğukkanlı olması gerekiyor. Anne babalar bu anlamda çok ciddi problemler yaşayabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Dr. Öndağ “Bu stres kaygı denilen şey bulaşıcıdır. Biz çocuklarımızı strese boğuyoruz bulaştırıyoruz. Sonrada sınavda başarı bekliyoruz. Yazık oluyor çocuklarımıza” dedi.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK SAĞLIĞI HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ.

Dr. Öndağ “ “Emek çok güzel. Alın teri çok güzel. Ama çocukların psikolojik sağlığı her şeyden daha önemli. Dolayısıyla çocukları bir parça rahatlatmakta fayda var. Uyku düzenlerine dikkat etsinler. Çocuklar maske takarlar. Yani stres yaşasa da belli etmeyebilir çocuk. Her şey yolundaymış gibi davranabilir. O nedenle dikkat etmemiz gereken şeylerde biri de Çocuk sağlıklı uyuyabiliyor mu? Yüzünde sırtında ve sıra dışı sivilceler var mı? Saçında dökülme var mı? İştahında sıra dışı artma veya azalma var mı? Anne ve babalar bunları yakından takip etsinler” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YAZGI’YA TEŞEKKÜR

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen motivasyon seminerine katılan öğrenciler, Dr. Faruk Öndağ’ın stres ve sınav kaygısını ortadan kaldıracak çok önemli bilgiler verdiğini ve bu sayede TEOG sınavı öncesi rahatladıklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Aksaray Belediyesine ve Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya Teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.