Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Öğrencilerle ikindi çayı buluşmaları dijital ortama taşındı

Öğrencilerle ikindi çayı buluşmaları dijital ortama taşındı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Ocak 2021 20:36

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin -akademik eğitimlere ek olarak- kültür, sanat ve sporla ilgilenen bireyler olmalarını da sağlamaya çalıştıklarını, bunun hem benzer olandan ayrılma hem de daha nitelikli bir insan olma adına önem arz ettiğini söyledi.

– Öğrencilerimiz Üniversitenin Asli Unsurudur –

Pandemi koşulları münasebetiyle bir süredir yapılamayan “Öğrencilerle İkindi Çayı Buluşmaları” dijital ortama taşındı. Öğrencilerin Üniversitenin asli unsuru olduğunu ve onları çok özlediklerini belirten Rektör Şahin, “Pandemi öncesinde düzenli olarak farklı bölümlerden öğrencilerimizle, Senato Salonu’ndaki ikindi çaylarında buluşuyor ve hasbihal ediyorduk. İçinden geçtiğimiz süreç münasebetiyle bu toplantıları bir süredir gerçekleştiremiyoruz. Biz de toplantılara dijital ortamda devam etme kararı aldık. Bu etkinliklerde öncelikli amacımız birbirimizi dinlemek ve öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap vermek. Hepimiz aynı gemideyiz ve öğrencilerimiz Üniversitenin asli unsuru. Biz, hepsini çok özledik. Tıpkı onlar gibi, kampüsün yeniden şenleneceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bunun için pandemi koşullarının düzelmesi gerekiyor. Bu noktada da herkese ve hepimize düşen sorumluluklar var. Gerekli kurallara riayet edilirse, süreç çok daha hızlı şekilde normalleşecektir” dedi.

– İşlerimizi Altı Prensip Üzerinden Yapıyoruz –

Toplantının içeriğine dair genel bilgilendirmenin ardından, ASÜ’de işler yapılırken dikkat edilen altı temel prensipten söz eden Prof. Şahin, “Bu prensiplerden ilki; az da olsa devamlı olan işlere odaklanmaktır. Bir kereye mahsus iş yapmak bizim tarzımız değil. Biz, düzenli olarak tekrar eden ve gelenekselleşen işler üretiyoruz. İkincisi; iki günümüzün birbirine eşit olmasını istemiyoruz. Bugünle dün, geçen haftayla bu hafta, önceki yılla bu yıl arasında anlamlı farklılıklar olmasına çalışıyoruz. Üçüncüsü; bir sayı takıntımız yok. Niteliği nicelikten daha kıymetli buluyoruz. Elbette bir takım işleri anlatırken sayılara başvuruyoruz ama bize göre sayma kısmının içeriği de çok önemli” dedi. Dördüncü prensiplerinin tekrar eden hatalar yapmamak olduğunu ve tüm sorunları iyi niyetli bir biçimde çözmeye çalıştıklarını kaydeden Rektör Şahin, şöyle devam etti: “ASÜ yönetimi meleklerden oluşmuyor, insanız ve elbette hatalar yapabiliriz. Ama biz, sistematik hatalar yapmamaya çalışıyoruz. Beşincisi; kız öğrencilerimizin faaliyetlere katılımlarını, üretilen işlere katkı sunmalarını, organizasyonları yönetmelerini ayrıca önemsiyoruz. Altıncısı; kültür, sanat, spor faaliyetlerini çok değerli buluyor ve gelişimini destekliyoruz.”

– Eğitim, Kültür-Sanat ve Sporla Desteklenmeli –

Öğrencilerin kendi akademik alanlarındaki eğitimlerinin ötesinde, üniversite hayatları içerisinde farklı kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kendilerini yetiştirmelerini çok anlamlı bulduklarını ve bunun için organizasyonlar düzenlediklerini dile getiren ASÜ Rektörü, “Üniversite elbette öğrencinin kendi alanında akademik bilgiye eriştiği bir yer. Ama tek başına akademik bilgi eksik kalacaktır. Üniversite aynı zamanda sosyalleştiğimiz, yeni alanlar tanıdığımız, anlam dünyamızı zenginleştirdiğimiz de bir yer olmalı. Akademik bilginin muhakkak kültür-sanat ve sporla desteklenmesi gerekiyor. Bu, hem bedeni hem de ruhi anlamda bireyi geliştirir. Kültür, sanat, spor gibi alanlara dair kabiliyetin gelişmesi, bireyi

olumlu anlamda benzerlerinden farklılaştırmakla birlikte, daha nitelikli bir insan olma adına da önemli kazanımlara vesile olur” dedi.

Öğrencilerin ağırlıklı olarak dersler, sınavlar ve eğitim süreçleri ekseninde sorular sorduğu toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.