Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Okullar yararına düzenlenen kermeste kıyasıya yarıştılar

ASÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri okullar yararına düzenlenen kermeste kıyasıya yarıştılar..

Okullar yararına düzenlenen kermeste kıyasıya yarıştılar
Aksaray Anadolu AŞ
8 Nisan 2016 16:54

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’ın yaptığı “Yeni Nobel Adaylarımız Neden Olmasın?” projesi kapsamında organize edilen kermeste Topluma Hizmet Uygulaması dersini alan on Fen Bilgisi öğrencisi büyük emek sarf ettiler.

Eğitim Fakültesi meydanında yapılan kermesin açılış konuşmasında konuşan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz şunları dile getirdi; “Türkiye 2006 yılında Orhan Pamuk ile Nobel Edebiyat Ödülünü, 2015 yılında Prof. Dr. Aziz Sancar ile Nobel Fen Bilimleri Ödülünü almakla makûs talihini değiştirebileceğini gördü. Bizler de bu bilim alanında en prestijli ödüllerden onur duyup, destek alarak “Yeni Nobel Adaylarımız Neden Olmasın? projesi ile yola çıktık. Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında öğrencilerimiz öncelikle Aksaray’daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine ve Firma temsilcilerini projenin mahiyetini anlattılar, son olarak bugün sunulan kermesle proje için finansal destek oluşturmaya çabaladılar. Tüm öğrencilerimizi, şehirden katkı veren gönüllüleri, firma temsilcilerini ve akademisyenlerimizi bu kutlu çalışmaya verdikleri destekten dolayı kutluyorum”.

Kermes’in açılışında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre, güzel bir gayeye hizmet eden bu organizasyona destek verenlere teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise yapılan bu çalışmanın ileride yapılacak güzel çalışmalara bir başlangıç olacağını ümit ettiğini söyleyerek, emeği geçen herkesi kutladı.

Yiyecek ve içecek formatında hazırlanan kermeste ev ve el emeği ürünlerin satışına öğrencileri ilgisi büyük oldu. Kermesten elde edilecek gelir, Aksaray’daki Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen üç ortaokulumuzun laboratuvar alt yapısını oluşturmada sarf edilecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.