Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Ölüme terk edilen yavru köpeklere şefkat eli uzatıldı

Ölüme terk edilen yavru köpeklere şefkat eli uzatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ocak 2020 20:01

Soğuk kış günlerinde yaşama tutunmaya çalışan sokak hayvanlarına Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatı ile Aksaray Belediyesi şefkat eli uzattı.

Aksaray Belediyesi, Aksaray il sınırları içerisinde terk edilmiş 50’nin üzerindeki yavru köpeğe sahip çıkarak hayvan barınağında bakım ve tedavisini üstlendi.

Aksaray Belediyesine ait hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinde her yıl binlerce sokak hayvanının bakım ve tedavi işlemleri yapılıyor. Uzman ekiplerce tedavi ve bakımı yapıldıktan sonra kısırlaştırılan ve küpeleme yapılan hayvanlar, sahiplenilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştiriyor.

Aksaray Belediyesi modern ve hijyenik hayvan barınağında sokak hayvanlarına sıcak bir ortam da yaşama imkânı sunuluyor.

Aksaray Belediyesi çağrı merkezi üzerinden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen ve sokağa terk edilmiş hayvanlara sahip çıkan Belediye ekipleri, il sınırları içine ölüme terk edilmiş 50’in üzerinde yavru köpeğe müdahale etti. Ekipler, Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde hayvanlara sahip çıkarak tedavilerine başladı. Günlerce aç kalan yavru hayvanlara yiyecek ve mama verildi. Yavru köpeklerin sahipleri tarafından terk edildiği tahmin ediliyor.

Aksaray Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlara karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Vatandaşların bu tür durumlarda karşılaşmaları halinde belediye çağrı merkezine ihbarlarda bulunmalarını ve bilgi vermeleri istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.