Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 30°C

Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak

Ticaret Borsası ile Aksaray Belediyesi’nin ortak girişimleriyle hazırlanan Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesi projesi için Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı bir araya geldi.

Organize Hayvancılık Bölgesi kurulacak
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2017 13:06

Ticaret Borsası ile Aksaray Belediyesi’nin ortak girişimleriyle hazırlanan Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesi projesi için Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı bir araya geldi. Başkan Yazgı ve Borsa Başkanı Hamit Özkök son aşamaya gelen projenin değerlendirme toplantısı yaparak projenin içeriğini konuştular.

Hayvancılıkta alanında yapılan teşvik ve desteklemelerle birlikte yüksek miktarda üretim sağlaması amacıyla daha modern ve büyük çaplı hayvancılık işletmelerin kurulmasını öngören Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesi projesi, üreticilere büyük avantajı beraberinde getirecek.

Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde Aksaray Belediyesinin işbirliği hazırlanan proje, küçük ölçekli aile işletmeciliğini büyütmeyi düşünen işletme sahipleri için iyi bir fırsat. Çünkü projede yeni kurulacak işletmeler son teknoloji ve donanımlara sahip olacak. Birim hayvan başına alınan verim en üst seviyeye ulaşacak.

Projenin ile ilgili olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile daha önce birçok kez görüştüğünü belirten Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, projenin hemen hemen son aşamaya geldiğini söyledi. Aksaray’a böylesine önemli projeyi kazandırmak için büyük emek sarf edildiğini aktardı.

Bölgenin en büyük ve modern Ticaret Borsasına sahip Aksaray’a böyle bir projenin yakışacağını belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, projenin öncelikle şehir insanına ve daha sonrada ülkeye ekonomik kazançlar sağlayacağını ifade etti.

Belediye olarak böylesine önemli projeye destek ve katkı vermekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yazgı, projenin şimdiden Aksaray’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

PROJE 60 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANI KAPSIYOR

Organize Hayvancılık Bölgesi projesi birçok ilkleri içinde barındırıyor. İlk etapta 60 Bin Büyükbaş hayvanı kapsayan projede 150 adet ahır işletmesine yer verilecek. İşletme büyüklükleri 300 ve 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olacak.

Yine projenin içerisinde Yem Hazırlama Ünitesi, Yem Deposu, Silaj Çukurları, Hastalıklı Risk Grubunda Hayvanlar için Muayene ve Hayvan Tedavi Merkezi ile Karantina Bölgesi, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendislerinin Çalışma Birimi, Yönetim ve İdare Hizmet Binası gibi sosyal tesisler yer alacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.