Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Organize sanayi kan ağlıyor, vaat edilen yatırımlar nerede?

Organize sanayi kan ağlıyor, vaat edilen yatırımlar nerede?
Aksaray Anadolu AŞ
12 Haziran 2018 15:30

İYİ Parti Milletvekili adayları dur durak bilmeden vatandaşlara buluşmalarına devam ediyor.

Toplumun her kesimini kucaklayan milletvekili adayı Ayhan Erel Aksaray’ı karış karış gezerek Aksaray’ın problemlerine ne gibi çözümler getirmeyi planladıklarını anlatıyor. Sanayi bölgesine ziyaretlerine yaklaşık on gün boyunca devam eden Ayhan Erel dün de Organize Sanayi bölgesindeki iş yerlerini ziyaret ederek iş verenler ve çalışanların sorunlarını dinledi.

Ziyaretler esnasında iş adamları “Aksaray organize sanayisinin gelişmesinin gelmeyen yatırımlar ile engellendiğini belirtiler. Her seçim zamanına organize sanayi üzerine vaatler verildiğini ve seçimlerden sonra ise bu vaatlerin rafa kalktığını belirten iş adamları, bizim daha fazla üretip, daha fazla kişiyi istihdam etmemiz için öncelikle lojistik konusunda problemlerin çözülmesi gerekli. Milletvekillerimizi her gördüğümüzde bu konuda isteklerimizi bildiriyoruz lakin henüz yapılan bir şey yok bu gidişle olacağını da zannetmiyoruz, bu sorunların çözüleceğine dair inancımızı yitirdik” dediler.

Milletvekili adayı Ayhan Erel ise “İlimizde 23 yıl önce, zamanın Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman DEMİREL tarafından temeli atılan 75 inci yıl Havaalanı hala bitirilemediği gibi, Hasan dağı havaalanı olarak Niğde-Aksaray güzergâhında Aksaray ilimize 100 km- Niğde iline ise 40 km uzaklıkta olacak şekilde yapımı gerçekleştirilmesinde pay sahibi edilmiş Aksaray’lının hayalleri suya düşmüştür. Aksaray’ımıza Tren yolu hikâyesi dillere pelesenk olmuş bir halde, Aksaray Organize Sanayi içerisinden geçmek suretiyle, Ereğli-Ulukışla Çakmak İstasyonuna 80 km’lik bir ray sistemi döşenerek, Mersin limanına bağlantısının sağlanması yönünde ise sadece dinletiden ibaret bir söylemler manzumesi ile her seçim döneminde yaşatıldığı gibi, önümüzdeki seçim sürecinde de ne hazindir ki aynı ifadeler kullanılarak adeta uyutulmuş durumdadır. Bu ile yatırım gelmesinin yolu mevcut vekillerin değişmesinden geçer. Aksi taktirde sizler ürettiklerinizi şehir dışına göndermekte sıkıntı yaşamaya, pahalı nakliye maliyetleri ile boğuşmaya devam edersiniz. Yatırımcılar aynı sebeplerden Aksaray’a gelmek istemiyor, gelmeyi düşünen yatırımcılar işe bir şekilde ilimize küstürülüyor. Biz senlerdir bunları söylemekten usandık. Artık bu sorunların çözülmesi için sizlerin yapabileceği bir şey var , sandığa giderek tamam demek. Bizler problemlerinizi çözmeye talibiz. Seçilip Ankara’ya gittiğimiz gün Aksaray için masaya yumruğumuzu vurmaya ant içtik. İstiyoruz ki Aksaray sanayisi gelişsin ülkeyi saran işszlik sarmalı Aksaray’ın yakasını bıraksın. Sanayicimiz kazansın, vatandaşımız işsiz kalmasın. Bunlar hayal değil Aksaray yatırımların en güzellerini hakediyor. Bu yatırımlar ilimize İYİ’ler ile gelecek, hizmet nasıl yapılır herkes görecek’’ şeklinde konuştu.. (HaberAksarayCom)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.