Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

Vali Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Öğretmenevinde düzenlendi..

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
13 Nisan 2016 00:15

Toplantıda İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Suat Keleş ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Bestami Zabun tarafından sunum yapılarak yürütülen hizmetler hakkında bilgilendirme yaptılar.

-Vali Şeref Ataklı: “Herkes kendi görev alanı dâhilinde üzerine düşenin en iyisini yapacak”

Vali Şeref Ataklı her kurumun kendi görev alanı içerisinde hizmetlerini en iyi şekilde yapmak durumunda olduğunu belirterek vatandaşlara hizmet adına herkesin elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Toplantıda ilk önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Suat Keleş tarafından; Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün iş ve işlemleri hakkında sunum yaparak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Keleş değişen kimlik kartlarının ilk dağıtımının Kırıkkale İlinden başladığını belirterek görülen eksikliklerin giderilmesinin ardından Türkiye genelinde kimlik kartlarının yenilenmeye devam edeceğini söyledi. Keleş, yılsonuna doğru Türkiye genelinde kimlik değişimlerinin başlayabileceğini Aksaray olarak kimlik değişim altyapısını hazır olduğunu belirtti.

Keleş, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) hakkında bilgiler vererek bütün kamu kurumlarının bu sistemi kullanmak mecburiyetinde olduğunu söyledi.

Sistem sayesinde kişi T.C sorgu, kişi kayıt sorgu ve adres sorgularının kamu kurumları tarafından nüfus müdürlükleri sisteminden kontrol edilebilmesine imkan sağlandığını vurgulayan Keleş, kimlik sahteciliği ve diğer dolandırıcılık olaylarının önlenmesinde bu sistemin büyük rol oynadığını belirtti.

Kurumların nüfus müdürlüğünün iş ve işlemleri ile ilgili sorularının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun tarafından uygulamaya konulan Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı hakkında sunum yapıldı.

İl Müdürü Zabun, plan dâhilinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, meyveciliğin, tarla sebzeciliğinin geliştirilmesi, arazi ıslahı, çiftçi eğitim çalışmaları ve diğer konularda planın uygulanmaya devam ettiğini birçok konuda önemli gelişmeler sağlandığını söyledi. Zabun İl Özel İdaresi ve KOP (Konya Ovası Sulama Projesi) kapsamında yer altı ve yer üstü sulama projeleri, tarım ve hayvancılığın geliştirilerek üreticilerin ekonomik olarak daha iyi duruma gelmesi için plan dâhilinde çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Vali Şeref Ataklı toplantı sonunda yaptığı açıklamada; kamu kurum ve kuruluşlarının kendi görev alanında hizmetlerini en iyi şekilde yapmak durumda olduğunu söyledi.

Aksaray’da vatandaşlara hizmet adına herkesin gayret gösterdiğini ifade eden Vali Ataklı; “Hep beraber elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. Bu konuda herkes kendi görev alanı dâhilinde üzerine düşenin en iyisini yapıyor yapacak’ dedi.

Toplantıda daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri tarafından karşılıklı görüş alışverişi yapılarak sorun ve ihtiyaç durumları değerlendirildi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlığında yapılan, toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Haluk Sezen, Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.