Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı..

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2015 15:51

Vali Ataklı, OSB’nin Aksaray’ın kalkınmasına önemli bir ivme kazandırdığını ifade ederek, Aksaray’ın yatırımlarda cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Toplantıda OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar tarafından OSB’nin son durumu hakkında sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

-OSB’de istihdam 8.500 kişiye ulaştı

Çağlar, yaptığı sunumda 800 hektarlık OSB alanında 315 parselin bulunduğunu bunlardan 313’nün yatırımcılara tahsis edildiğini toplam doluluk oranın yüzde 99,4 olduğunu söyledi.

Artan yatırım taleplerinin karşılanması için 3. genişleme alanı oluşturulacağını ifade eden Çağlar, 800 hektar alana 500 hektar alan daha ilave edilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Aksaray OSB’nin 800 hektarlık alanı ile Türkiye de 295 OSB arasında 19. Sırada yer aldığını belirten Çağlar, 500 hektarlık ilave alanın dahil edilmesi ile Aksaray OSB’nin 295 OSB arasında 7. sırada yer alacağını belirtti.

Çağlar; OSB’de toplam çalışan sayısının 8,500 kişiye ulaştığını belirtti.

-Büyük yatırımlar yan sanayi yatırımlarını da Aksaray’a çekiyor

Vali Şeref Ataklı 2004 yılında devletin sağladığı teşvikler, Aksaray’ın yatırım için sağladığı kolaylıklar ve imkânları ile 10 yıllık süreçte sanayileşmede önemli bir gelişme kat ettiğini söyledi.

Gelişme sürecinin artarak devam edeceğini ifade eden Vali Ataklı açıklamasında: “En son Brisa yatırımı için inşaat çalışmalarına başladı. Brisa ile beraber onun ihtiyaç duyduğu yan sanayi firmaları da Aksaray’da yatırım için talepte bulundu. Sanayi bakımından Aksaray’ın önemli bir avantajı ve potansiyeli var en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz’ dedi.

-Nitelikli eleman ihtiyacı için meslek liseleri yapılıyor

Sanayi geliştikçe çalışacak nitelikli eleman ihtiyacının da ortaya çıktığını yatırımcıları da bu yönde taleplerde bulunduğunu vurgulayan Vali Ataklı; ‘’Bunu gidermek adına da çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından OSB içinde meslek lisesi yapılması planlandı. Temeli bu ay içinde atılacak. Böylece OSB içinde ihtiyaç duyulan alanlarda eleman yetiştirme imkânı olacak. Yine Milli Eğitim Bakanlığı programında olan 32 derslikli meslek lisesi yapımı için önümüzdeki günlerde ihale yapacağız. Önümüzdeki süreçte daha çok eleman ihtiyacı ortaya çıkacak. Bunun için şimdiden bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik gerekli tedbirleri alıyoruz’ dedi.

-Seçim Uyarısı

Vali Ataklı, 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri hakkında da uyarı da bulunarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarının tarafsızlık ilkesi ile hareket edeceğini bu konuda aksamaya meydan verilmeyeceğini söyledi.

Vali Ataklı: ‘Seçimler nedeniyle kamu görevlileri için bir takım görevleri söz konusu olabiliyor. Seçimlerde tam bir tarafsızlık içinde herhangi bir siyasi taraf anlamına gelebilecek bir eylem içerisinde olmaksızın görevlerinizi yapmanızı istiyoruz ’dedi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlığında yapılan, kamu kurum müdürlerinin sorun ve ihtiyaçlarla ilgili görüşlerini paylaştığı toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.