Ortaköy İlçe Halk Kütüphanesi’nin temeli atıldı
Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde yapımı planlanan İlçe Halk Kütüphanesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.
Hayırsever iş insanı Arif Çubukçu’nun katkılarıyla inşa edilecek kütüphane, tamamlandığında gençlere ve öğrencilere modern imkânlarla hizmet verecek.
Düzenlenen törende konuşan Aksaray Valisi Murat Duru, bilgiye erişimin ve okuma kültürünün toplumların gelişimindeki önemine dikkat çekti. Yeni kütüphanenin çocuklar ve gençler için önemli bir eğitim ve kültür merkezi olacağını belirten Duru, burada öğrencilerin araştırma yapabileceği, kendilerini geliştirebileceği ve üretken çalışmalar gerçekleştirebileceği bir ortam oluşturulacağını ifade etti.
Modern donanımı ve farklı kullanım alanlarıyla hizmet vermesi planlanan kütüphanenin, ilçedeki eğitim ve kültürel faaliyetlere katkı sunması hedefleniyor.
Törende ayrıca kamu kaynakları ile hayırsever desteğinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen projenin, devlet-millet iş birliğinin güzel örneklerinden biri olduğu vurgulandı.
Yetkililer, yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından kütüphanenin Ortaköy’de özellikle gençlerin ve öğrencilerin önemli buluşma noktalarından biri olacağını belirtti. Hayırsever iş insanı Arif Çubukçu’ya katkılarından dolayı teşekkür edilirken, kütüphanenin ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulunuldu..
