Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye çıktı!

Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye çıktı!
21 Ekim 2024 19:18

Aksaray’da meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye çıktı.

Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Nurhan Hazer tutuklandı.

Aksaray’ın Acıpınar mevkiinde gerçekleşen ve derin bir acıya neden olan otobüs kazasında ölü sayısı artmaya devam ediyor. İlk etapta 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan kazada, tedavi altına alınan Hafize Çimen (61), kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece, ölü sayısı 7’ye yükselmiş oldu. Kazada ayrıca 34 kişi yaralanmış ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle açıklandı: Rukiye Aydın (51), Ünzile Karabacak (69), Neriman Çubukçay (78), Leyla A. (60), Hasan T. (65),  Penbe T. ve 61 yaşındaki Hafize Çimen olduğu tespit edildi.

Kazanın ardından otobüs şoförü Nurhan Hazer (60) jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. İlk incelemelere göre, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kazanın meydana geldiği öne sürülmüştü. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Hazer, Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi ve savcılık tarafından “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme” iddiası ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Hazer’in tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturmada öne çıkan detaylardan biri, şoförün hız limitlerini aşmış olabileceği ve dikkatsizlik sonucu aracın kontrolünü kaybettiği yönündeki iddialar. Kaza yapan otobüsün teknik incelemeleri sürerken, kaza anındaki hız verileri ve diğer önemli detaylar da soruşturma dosyasına eklendi. Yetkililer, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını derinleştiriyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturmayı Sürdürüyor

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, kazanın nedenlerine dair kapsamlı incelemelerle devam ediyor. Otobüsün rotası, şoförün kazadan önceki hareketleri ve yol koşulları titizlikle inceleniyor. Kazaya ilişkin yeni bulguların ortaya çıkması beklenirken, hayatını kaybedenlerin aileleri sorumluların cezalandırılması için şikayetçi oldukları bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.