Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Oyun pazarının hacmi 365 milyar dolara yükselecek

We Are Social’ın Hootsuite ile birlikte hazırladığı global ölçekli 2021 Dünya Dijital Raporu’na nazaran, beşerler günde yaklaşık 7 saatini …

Oyun pazarının hacmi 365 milyar dolara yükselecek
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2021 17:36

We Are Social’ın Hootsuite ile birlikte hazırladığı global ölçekli 2021 Dünya Dijital Raporu’na nazaran, beşerler günde yaklaşık 7 saatini internet geçiriyor. Günde ortalama 3,5 saat televizyon izleniyor, toplumsal medyada 2,5 saat vakit geçiriliyor ve ortalama 1 saat de oyun oynanıyor. İnternet erişimin yüzde 92,6 oranında taşınabilir telefonlar aracılığıyla sağlandığı dünyada, en çok indirilen uygulamalar içinde taşınabilir oyunlar birinci sırada yer alıyor.

5 yılda yüzde 108 büyüyecek

Taşınabilir oyunlara gösterilen ilgi, oyun pazarının büyümesini ivmelendiriyor. Yatırım danışmanlığı hizmeti veren ARK tarafından hazırlanan rapora nazaran, 2020’de 175 milyar olan global oyun pazarı 2025’e kadar yaklaşık 365 milyar dolara yükselecek. 2020 prestijiyle 2,7 milyar olarak belirlenen taşınabilir oyuncu sayısının ise 2023 yılında 3 milyarı geçmesi bekleniyor.

Orta Doğu ve Afrika pazarında önderiz

Global oyun pazarının 2020’de bir evvelki yıla nazaran dört kat büyüdüğüne dikkat çeken IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Takviye Kurucusu Mesut Şenel, “Önümüzdeki 5 yılda global oyun pazarının 175 milyar dolardan 365 milyar dolara ulaşması beleniyor. İnançlı İnternet Merkezi’nin Dijital Oyunlar Raporu’na nazaran, bölümün ekonomik büyüklüğü bölgesel bazda değerlendirildiğinde Türkiye’nin Orta Doğu-Afrika pazarında başkan pozisyonda yer aldığını görüyoruz. Oyun kesiminin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamak için gerekli tüm dayanağı veriyoruz. Yenilikçi fikirleriyle oyun dünyasına katkı sunmak isteyen girişimcilerin devlet dayanaklarından, teşviklerden faydalanmaları için uzman takımımızla her etapta yanlarındayız.” bilgisini verdi.

IFASTURK hakkında:

IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Dayanak Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet dayanakları danışmanlığı kapsamında müşterilerine gereksinimleri doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.