Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Pedallar ‘Uyuşturucuya Hayır’ diyerek çevrildi

Aksaray’da, uyuşturucu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 500 kişi pedal çevirdi..

Pedallar ‘Uyuşturucuya Hayır’ diyerek çevrildi
Aksaray Anadolu AŞ
30 Haziran 2017 17:47

Aksaray’da, uyuşturucu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 500 kişi pedal çevirdi.

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bisikletleriyle bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, uyuşturucu kullanımı ve zararlarına dikkat çekmek için pedal çevirdi.

Gençler, sporcular, STK temsilcileri ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in Ebulfeyz Elçibey Caddesi’nde start tabancasını ateşlemesiyle başladı. Ellerindeki pankartlarla pedal çeviren katılımcıların yanı sıra etkinliğe katılan vatandaşlar 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar yürüdü.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez etkinlik sonunda yaptığı konuşmasında uyuşturucu kullanımının Türkiye’de ve dünyada önemli bir sorun haline geldiğini vurguladı.

‘Bu etkinliği yaparak toplumda uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratmak ve toplumun ilgisini bu konuya çekmek istedik’ diyen Vali Pekmez: “ Bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Çünkü bu konuda mücadele çok kapsamlı olmak zorunda. En büyük görev devletimize, güvenlik güçlerimize bizlere düşüyor. Bu konuda da güvenlik güçlerimiz ülke genelinde Aksaray’da önemli operasyonlara imza atmaya devam ediyor. İnşallah bu konuda farkındalık oluşturup uyuşturucunun önlenmesi adına önemli mesafeler kat edeceğiz.” dedi.

“Hep beraber mücadele edeceğiz”

Vali Pekmez konuşmasında: “Mücadeleyi tek ayakla yaparsak başarılı olmamız yol almamız mümkün değil. Ailelerin toplumunda bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Gençlerimiz, öğrencilerimizi bağımlılık yapıcı maddeler konusunda uyarmamız eğitmemiz gerekiyor. Aile, çevre, eğitim camiasına önemli görevler düşüyor. Geleceğimiz için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu ile mücadele konusunda biz kararlıyız. Hükümetimiz, Sayın İçişleri Bakanımız kararlı bizde elimizden geldiğince topyekûn bu mücadelede kararlıyız.’ diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise etkinlikte yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen programın önemli olduğunu söyledi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Türkiye’de ve Aksaray’da önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken İnceöz, “Bize emanet edilen canı sonuna kadar sağlıklı şekilde muhafaza etmek sorumluluğumuz var. Uyuşturucu denilince bir sürü madde bunun içine giriyor. Son zamanlarda uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara kadar düştüğü ve geleceğimizi ciddi anlamda tehdit etmesiyle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Uyuşturucuya dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliği, sosyal projeyle anıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele konuda en çok sorumluluk alması gereken ailelerdir. Bu konuda anne ve babaya önemli görevler düşüyor. Anne ve babanın sorumluluğu bir ömür bitmiyor. Çocuklarımızı çok iyi takip etmek durumundayız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, uyuşturucuyla ilgili yaptıkları çalışmalarla toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunan kişilere ödülleri verildi.

Etkinliğe; Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Demir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Eminyet Müdürü Ali Karabağ, Jandama Komutanı Albay Gazi Demir, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti ve STK temsilcileri de katılarak düzenlenen etkinliğe destek verdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.