Dolar 32,4563
Euro 34,8765
Altın 2.433,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Pir Ali Sultan Türbesi’ndeki büyük değişim

Pir Ali Sultan Türbesi’ndeki büyük değişim
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2024 13:24

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde de Aksaray’ın tarihi ve kültürel mirasını koruma adına, tarihi yapılarda restore çalışmalarının süreceğini ve kentin kültür varlıklarına katkı sunulacağını işaret etti.

Aksaray Belediyesi ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Taşpazar Mahallesi’nde bulunan Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidi’nde başlayan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Restorasyon çalışmalarının sürdüğü türbe ve mescidindeki bir önceki yıla göre değişim görenleri hayran bırakıyor. Bakan bir daha bakıyor. Anadolu’da yetişmiş din alimlerinden biri olan Pir Ali Sultan adına yaptırılan türbe ve mescidin 1528 yılında yapıldığı biliniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, son 5 yılda şehir genelinde birçok tarihi yapının restore edilerek yenilendiğini söyledi. Restorasyon çalışmalarından biri olan Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidi’nin aslına uygun hale getirilerek koruma altına alındığını ifade etti.

Daha önce mülkiyet sorunu nedeniyle restore çalışmasında yaşanan gecikmeler üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Dinçer, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde kamulaştırma yoluyla mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. Aksaray Belediyesi ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından projesi çizilen Pir Ali Sultan Türbesi ve Mescidi’nde geçtiğimiz yıllarda restore çalışması başlatıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Pir Ali Sultan Türbe ve Mescidi’nde çalışmaların planlı bir şekilde sürdüğünü tarihi yapının aslına uygun hale dönüşeceğini söyledi.

Şehir genelinde restore çalışmalarının yeni dönemde de süreceğini bildiren Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizin kültürel mirasımızı yansıtan tarihi yapıları korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptığımız restorasyon projeleri devam edecek. Tarihi yapıların restore edilmesi kent kimliğini ortaya çıkardığı biliyoruz. Şehir merkezimizde hiçbir tarihi yapının atıl kalmasını istemiyoruz ve çalışmalarımız bu minvalde sürecek” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.