Dolar 32,3605
Euro 34,6403
Altın 2.380,33
BİST 10.181,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Pratik Bir Şekilde Yapabileceğiniz 5 Adet Kolay Tatlı tarifi

Pratik Bir Şekilde Yapabileceğiniz 5 Adet Kolay Tatlı tarifi
Aksaray Anadolu AŞ
2 Şubat 2024 13:37

Kolay ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız tatlı tarifleri için aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

Lezzetli Tatlı Tarifleri internet sitesinde, aşağıdaki tariflere ek birçok tarif bulunmaktadır. Sitede sütlü tatlılardan şerbetli tatlılara, meyveli pasta ya da kek tarifleri dahil yüzlerce farklı tarif yer almaktadır. Ayrıca yemek tarifleri kategorisinde özenle seçilmiş birçok tarif de bulunmaktadır.

Etimek Tatlısı Tarifi

Ekmek Tatlısı Tarifi Malzemeleri
12 adet tuzsuz Etimek

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı un
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker

Üstü İçin Gerekli Malzemeler
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencereye 2 su bardağı su ile 1 su bardağı toz şekeri alıyor ve şerbetimizi hazırlayıp ılıması için bekletiyoruz. Ardından muhallebimiz için gerekli bütün malzemeleri alarak karıştırıyor ve pişiriyoruz. Pişen muhallebeyi ocaktan alarak soğuması için kenara bırakıyoruz.
Fırın tepsimize yaklaşık 12 adet tuzsuz etimekleri diziyoruz. Şerbetimizin ilk sıcağının çıkması ile beraber etimeklerin üzerine döküyoruz. Etimekler şerbetini çekmeye beklerken, biz de karameli hazırlıyoruz. Bunun için toz şekeri tencereye alarak eritiyor ve biraz su ekledikten sonra karamel halini alıncaya kadar karıştırıyoruz.
Etimeklerimiz şerbetini çekmeye başladıktan sonra hazırladığımız muhallebeyi döküyoruz. Muhallebiyi döktükten sonra 15 dakika kadar beklemeliyiz. Biz de bu arada krem santim hazırlıyoruz. Hazırladığımız krem şantiye bekleme süresi biten etimeklerin üzerine döküyoruz.
Son olarak tatlımızın üzerine hazırlamış olduğumuz karameli gezdirerek dilediğimiz şekilde etimek tatlısını süslüyor ve bir gece dolapta beklettikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun.

blank

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tatlısı Tarifi Malzemeleri
125 gram tereyağ
2 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağından az aşağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından az fazla un

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencereye şerbet için gerekli malzemeleri boşaltıyor ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra yaklaşık bir dakika kadar daha kaynatarak tencereyi ocaktan alıp soğuması için kenara bırakıyoruz.
Bir yoğurma kabına un ve kabartma tozu dışındaki malzemelerimizi alarak karıştırıyoruz. Malzemelerimizi iyece karıştırdıktan sonra ağır ağır un ilave ediyor ve kabartma tozu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar alıyor ve tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra, 180 derece ısıttığımız fırında tatlımız kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmesinin ardından soğuk şerbeti şekerparelerimizin üzerine boşaltıp bir süre dinlendiriyoruz.
Ramazan ve Kurban bayramlarının da vazgeçilmezlerinden olan şekerpare tatlısını hazırladık. Hazırladığımız tatlıyı servis tabaklarına koyarak gerek misafirlerimize gerekse bayram ziyaretine gelen yakınlarımıza ikram edebiliriz. Dilerseniz üzerine fıstık ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Paşazade Tatlısı Tarifi

Paşazade Tatlısı Tarifi Malzemeleri
1 paket kemalpaşa tatlısı
Paketin arkasında yer alan tarife uygun olarak hazırladığınız şerbet

Kreması için gerekli malzemeler
1 çay bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti

Üzeri için gerekli malzemeler
Toz Fıstık

Paşazade Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kemalpaşa tatlımızın paketinin arkasında yer alan tarife göre, tatlıyı pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. Tatlı soğumaya devam ederken biz de kremamızı yapmaya başlıyoruz. Bunun için önce krem santim ile vanilya dışında kalan malzemeleri bir tencereye koyuyor ve tencereyi ocağa alarak altını yakıyoruz. Malzemelerimizi sürekli karıştırarak kremamızı pişirip tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
Kremamız soğuduğunda içerisine krem santim ile vanilyayı alarak bir güzel karıştırıyoruz. Sonra buzdolabına alarak kremanın iyice soğumasını sağlıyoruz. Soğuyan kremayı krema torbasına alarak, artık soğumuş olan Kemalpaşa tatlılarını yatay olarak ikiye bölüyoruz.
Fotoğrafta göründüğü gibi ayırdığımız Kemalpaşa tatlıların aralarına ve üst kısımlarına hazırladığımız kremayı bol miktarda sürüyoruz. Tüm parçalar bittikten sonra tatlılarımızın üstlerini toz fıstık ile süsleyip bir süre daha buzdolabında bekletiyoruz. Ardından servis edebiliriz.
Afiyet olsun.

Kaynak: https://www.lezzetlitatlitarifleri.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.