Dolar 32,5960
Euro 34,8231
Altın 2.412,67
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Prof. Ayfer Menteş’e proje performans ödülü

Prof. Ayfer Menteş’e proje performans ödülü
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ocak 2019 20:45

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Menteş’in projesine, TÜBİTAK tarafından Proje Performans Ödülü verildi.

TÜBİTAK 113Z296 numaralı “Suda Çözünebilen O-karboksimetil Kitosan-İmine Paladyum(II), Molibden(0), Bakır(II) Komplekslerinin Sentezi ve Uygulamaları” başlıklı çalışmasıyla ödül alan Prof. Menteş, projenin sentez kısmının Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildiğini belirtti. Projede Prof. Dr. Mehmet Odabaşı ve Prof. Dr. Hülya Arslan’ın da araştırmacı olarak yer aldığını kaydeden Menteş, proje kapsamında kullanılan kitosan ve modifikasyonlarının kullanım alanlarına ilişkin şunları söyledi: “Geniş kullanım alanına sahip olan kitosanın sulu çözeltilerdeki çözünürlük problemi kullanım alanlarını sınırlamaktadır. Yapılan proje ile kitosana göre çözünürlük problemi olmayan yeni bir kitosan modifikasyonu yapıldı; çeşitli metallerle bağlandı ve daha kararlı bu fonksiyonel hali uygulama alanlarında başarılı oldu. Kitosan ve modifikasyonları tarım, ilaç, su arıtma, tekstil, sağlık ve gıda gibi birçok endüstri alanında kullanılabilmektedir.” Bu ödül, TÜBİTAK projelerinde yüksek başarı sahiplerine veriliyor.

Proje sonuçları kendi alanında en saygın ve prestijli bilimsel dergilerde yayınlandı. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Prof. Ayfer Menteş’i çalışmaları münasebetiyle tebrik etti ve başarılarının devamını diledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.