Dolar 32,5215
Euro 34,7523
Altın 2.493,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Ramazan’da kilo vermek mümkün!

Ramazan’da kilo vermek mümkün!
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mayıs 2019 00:12

Ramazan ayının yaklaşmasıyla bu dönemde nasıl yiyecekler tüketilmesi gerektiği de en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Uzmanlar dikkatli beslenme ile Ramazan ayında hem oruç tutup hem de sağlıklı bir şekilde kilo verilebileceğini söylüyor. Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğbanur Şaşmaz, Ramazan’dan daha küçük bir mideyle ve kilo vermiş olarak çıkılabileceğini belirtirken, orucun mutlaka bir hurmayla ya da bir bardak suyla açılması gerektiğini ifade ediyor.

Ramazan ayı yaklaşırken, oruç tutanların nasıl beslenmesi gerektiği ve bu dönemde kilo verip verilmeyeceği sıkça konuşulmaya başlandı. Uzmanlara göre Ramazan’da sağlıklı ve dikkatli bir beslenme düzeni ile kilo verilebilir.

Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğbanur Şaşmaz, Ramazan’ı kilo vermek açısından fırsata çevirmenin mümkün olduğunu söyledi. Oruç tutmanın sağlık açısından da faydalı olduğunu belirten Şaşmaz, “Ramazan Ayı’nı kilo aldıracak hale getiren bizleriz. Aç kaldık, iftarda tıka basa yiyelim diyoruz. Tatlılar, asitli içecekler ve kalorili yemekleri çok tüketiyoruz. Normalde de öyle yesek kilo alırız.” dedi.

Oruç tutarken uzun süreler boyunca aç kalındığı için midenin de küçüldüğünü belirten Şaşmaz, daha dikkatli bir beslenme ile Ramazan’dan daha küçük bir mideyle çıkılabileceğini vurguladı.

RAMAZAN DETOKS ETKİSİYLE VÜCUDU TEMİZLİYOR

Ramazan’ı sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu belirten Şaşmaz, şu önerilerde de bulundu:

“Orucu mutlaka bir hurmayla ya da bir bardak suyla açmalıyız.  Zeytin tuzlu olduğu için çok tercih edilmemeli ya da tuzsuz zeytin tüketilmeli. Sonrasında da çorba içip mola verilmeli. Kulağa zor gelebilir ama bir 5-10 dakika mola verip mideyi dinlendirmek gerekiyor. Böylece hem beyne tokluk sinyali gidiyor hem de midemiz rahatlıyor. Mideyi birden bire doldurmak sonrasında mide problemlerine de yol açıyor.”

Oruç tutanlara dengeli bir şekilde hem et hem de sebze içerikli beslenmeleri yönünde uyarıda bulunan Şaşmaz, “Beyaz makarna ve beyaz pilavı hiçbir zaman önermiyoruz ama yine ara ara yenebilir. Şerbetli tatlılar çok kalorili olduğu için fazla tüketilmemeli. İftardan sonrası da mutlaka ara öğün gibi iki öğün şeklinde planlanmalı.” dedi.

SAHURDA NE YEMELİ?

Sahurda tüketilen ana yemek, kızartma ve et yemeklerinin hem mideyi çok yoracağını hem de tok tutmayacağını belirten Şaşmaz, “Sahuru kahvaltı gibi düşünmek gerekiyor. Baharatlı ve susatacak yiyecekler tüketilmemeli. Mümkünse az tuzlu ve tok tutacak besinler yemeliyiz. Yumurta, peynir gibi yiyeceklerin yanında 1-2 dilim ekmek tüketilebilir. Kahvaltı yapamam diyorsanız da çorba içebilir ya da yulaf, yoğurt, meyve karışımı yiyebilirsiniz. Sahurda çok fazla yiyip yatılmamalı. Besinleri ölçülü tüketmeli, yeterli miktarda su içilmeli.” diye belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.