Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Rektör Namık Ak: “Yunus Emre eserleri ile gönüllerde taht kurmuş bir değerimizdir”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ’Yunus Emre’ye Mektup’ Müsabakası Ödül Merasimi düzenlendi. KMÜ ve Karaman Belediyesi iş birliğinde …

Rektör Namık Ak: “Yunus Emre eserleri ile gönüllerde taht kurmuş bir değerimizdir”
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:39

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ’Yunus Emre’ye Mektup’ Müsabakası Ödül Merasimi düzenlendi.

KMÜ ve Karaman Belediyesi iş birliğinde Yunus Emre anısına düzenlenen ödül merasimine Rektör Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve Prof. Dr. Murat Ertekin’in yanı sıra Karaman Belediye Lider Yardımcıları Eyüp Hüsamettin Aslan ve Mahmut Güventürk ile üniversite çalışanı, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Yunus Emre yapıtları ile gönüllerde taht kurmuş bir değerimizdir”

Ödül merasiminin açılış konuşmasını yapan Rektör Namık Ak, “Ülkemiz ve tüm dünya için kozmik bir kıymete sahip olan Yunus Emremizin gençlerimiz tarafından benimsenmesi, böylesine pahalı yapıtların ortaya çıkması bizler için memnunluk verici bir gelişme. Öncelikle her birinize bu hoş davranışınız için teşekkür ediyor, sizleri gönülden kutluyorum” dedi.

Yunus Emre’nin yapıtlarında ele aldığı sevgi, müsamaha ve kardeşlik lisanı ile dünya genelinde gönüllerde taht kurduğunu hatırlatan Rektör Namık Ak, “Yunus Emre’nin yapıtlarını ele alırken; onun yaşantısından, dünya görüşünden bağımsız davranmak mümkün değildir. Türkçemizin en sade, yalın ve duru halini kullanan Yunus Emremiz, kendisinden sonra gelen şairleri de bu bakımdan etkilemiş, hala de onun tesiri ile sizler üzere pırıl pırıl gençlerimiz onun ismine böylesine yapıtları kaleme almaktasınız. Bu yılın gerek UNESCO gerekse Cumhurbaşkanlığımız tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edilmesinin akabinde biz de KMÜ olarak ona verdiğimiz ehemmiyetle gerekli çabası göstererek onu en uygun biçimde anacak, anlayacak-anlatacak ve yaşayacak-yaşatacak faaliyetler yapmaya itina gösterdik. Bugün, ödül merasimi düzenlenen ‘Yunus Emre’ye Mektup’ isimli yarışımızda bu kapsamda düzenlenen bir aktiflik oldu. Bu vesileyle bu yarışın düzenlenmesinde katkı sunan Karaman Belediyesine ve etkinliğimize iştirak gösteren tüm öğrencilerimize, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların akabinde dereceye girenlere mükafatları protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.