Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin, ASÜ’yü tanımak isteyen lise öğrencilerini ağırladı

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) hızlı ve etkili şekilde büyüdüğünü, tercih edilirliğinin her yıl arttığını söyledi.

Rektör Şahin, ASÜ’yü tanımak isteyen lise öğrencilerini ağırladı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Haziran 2021 12:33

Aksaray’da farklı liselerde okuyan ve mezun durumda olan dört öğrenci, Rektör Şahin’e elektronik posta ile ulaşarak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde ASÜ’yü daha yakından tanımak istediklerini belirtti.

Gelen talebe hızlı şekilde dönüş yapan Rektör Şahin, Barış Kaygısız, Cemre Deyyan Alkan, Duygu Dinç ve Güven Kumtepe isimli öğrencileri makamında ağırladı ve kampüs imkânlarına ilişkin bilgiler verdi.

ASÜ’nün hem fiziki hem de akademik olarak hızlı şekilde büyüdüğünü ve tercih edilirliğinin her yıl arttığını dile getiren Prof. Şahin, “Türkiye’nin her şehrinden öğrencimiz var. Aksaray’ın merkezi bir noktada olması, ulaşım kolaylığı, öğrenci ihtiyaçlarının büyük kısmının kampüs alanında karşılanıyor olması gibi pek çok etken tercih edilirliği arttırıyor. ASÜ ailesi yeni katılımlarla her yıl büyüyor” dedi.

Kampüs alanında yüzme havuzundan kapalı ve açık spor alanlarına, laboratuvarlardan kültürel ve sanatsal etkinliklere, camiden atletizm pistine, yemekhaneden sosyal yaşam merkezine kadar tüm donatıların aktif şekilde hizmet verdiğini kaydeden Şahin, öğrenci odaklı bir kampüse sahip olduklarını söyledi.

– YKS’de Tüm Adaylara Başarılar Diliyoruz –

ASÜ’nün ulusal ve uluslararası ölçekte en çevreci üniversitelerden birisi olduğunu ve engelsiz kampüs çalışmaları kapsamında Türkiye ikinciliği derecesinin bulunduğunu anlatan Rektör Şahin, “Bunlarla birlikte Üniversitemiz kalite belgesine, hijyen ve sanitasyon belgesine sahip. Öte yandan üniversitemiz bilimsel başarılar anlamında saygın derecelendirme kuruluşlarının listelerinde üst basamaklarda yer alıyor. Biz de her yıl bir öncekinden daha iyi yerlerde olmak adına titizlikle çalışıyoruz” dedi.

YKS’nin yaklaştığını ve hafta sonu sınav heyecanının yaşanacağını anımsatan Prof. Şahin, “Tüm öğrencilerimize sınavda başarılar diliyoruz. Ayrıca bugün Üniversitemizi tanımak için kampüsümüze gelen ve ziyaretleriyle bizleri mutlu eden öğrencilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Umuyoruz sınavda her şey istedikleri gibi olur. Tercih sürecinden sonra kendilerini ASÜ’de görmekten ayrıca mutluluk duyarız” dedi.

Rektörlük Makamındaki hasbihalin ardından Prof. Şahin, öğrencilerle birlikte kütüphaneyi, konferans salonunu ve amfileri gezdi, kampüs içinde mini bir bisiklet turu yaptı. Hediye takdiminin ardından program tamamlandı.

Öğrenciler, Rektör Şahin’e, kendilerine gösterdiği yakın ilgi münasebetiyle teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.