Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin: Bireylerin müspet değişimi toplumlara pozitif yansır

Rektör Şahin: Bireylerin müspet değişimi toplumlara pozitif yansır
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ocak 2022 10:27

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, toplumsal değişimlerin bireysel değişimler kadar hızlı olamayacağını, ancak bireysel müspet her değişimin toplumsal dönüşüme pozitif biçimde yansıyacağını söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada bir selamlama konuşması yapan Rektör Şahin, kampüste yürütülen derinleşme çalışmalarını anlattı ve bu çalışmaların kurumsal kültürü geliştirebilecek niteliklerine dikkat çekti.

Devletlerin, kurumların ve toplumların tarihinin insanların tarihinden farklı olduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Bir insan bir anda mevcut durumundan bambaşka bir hale geçebilir; görüşlerini, inançlarını, bakış açılarını, alışkanlıklarını değiştirebilir… Toplumsal değişimler daha yavaştır ve kişisel değişimler toplumsal değişimlere hızlıca etki edemez ama bireylerin yaşadığı müspet her değişim toplumların müspet değişimine pozitif yansır” dedi.

ASÜ’de fiziki altyapının tamamlandığını ve ciddi diye adlandırılabilecek bir eksikliğin kalmadığını, ikinci dönemlerinde derinleşme çalışmalarına yoğunlaştıklarını anımsatan Şahin, “Kültür-sanat gibi, vefa gibi, nezaket gibi, zarafet gibi hususların daha da gelişmesi adına yapılması gerekenlere yoğunlaşıyoruz. Bunlar bir tek kişinin gayreti ve uygulaması ile olmaz. Toplamda bir ortak noktaya ulaşmak gerekir. Derinleşme çalışmalarımız, bu insani düsturları yaygınlaştırmayı kapsamaktadır” dedi.

Toplantı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün’ün, 2021 yılı boyunca yürütülen akademik faaliyetler ile fiziki ve eğitim çalışmaları kapsamında yapılanları özetlemesinin ardından soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı. (Haber Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.