Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Rektör Şahin İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi

Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle, düzenlenen sohbet programında bir araya gelen Rektör Şahin, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Rektör Şahin İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Şubat 2017 17:35

Aksaray Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle, düzenlenen sohbet programında bir araya gelen Rektör Şahin, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Kendi eğitim hayatını, İmam Hatip’in hayatına etkisini, akademik kariyerini, sosyal yaşantısını anlatan ve tecrübelerine ilişkin bilgiler veren Prof. Şahin, bazen anne-babalar ve çocukların, birbirleriyle aynı dili konuşmakta zorlanabildiklerini belirterek, “Büyükler kendi hikâyelerini anlatıyor çünkü kendi hayatlarında karşılaştıkları zorluklarla sizlerin karşılaşmasını istemiyor. Sizlerin, içinde bulunduğunuz nimetlerin kıymetini bilmeniz gerekiyor. İlkokul zamanlarımda okula yaklaşık 1,5 saatlik bir mesafeyi kat ederek erişebiliyorduk. Şimdi okullarda ısınma problemi yok. Eski zamanlarda öğrenciler okullara yakacak götürmek durumunda kalıyordu. Her iki zaman dilimi arasında bir kıyaslama yaparak, elimizdeki imkânların ne kadar değerli olduğunu görebiliriz. Büyükleriniz daha iyi eğitim alabilmeniz için sizlerle ilgileniyor, elinden gelen imkânları seferber ediyor. Bunun da kıymetini iyi bilmemiz lazım” dedi. İmam Hatip eğitimiyle birlikte şehir hayatıyla tanıştığını ve pek çok yeni şey öğrendiğini dile getiren ASÜ Rektörü, “Hayatta sistematik hatalar yapmamak gerekir. Bir kişi sistematik hatalar yapıyorsa ya kasıt vardır, ya da konuyla ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahip değildir. Yeni neslin bizim dönemimize göre en belirgin ve en güzel farkı özgüvenlerinin çok daha yüksek olmasıdır. Bunu daha da geliştirmeliyiz. Anne-babaların çocuklarıyla, öğretmenlerin de öğrencileriyle kurdukları ilişki asla herhangi bir çıkara dayanmaz. Bu nedenle ailenizin ve öğretmenlerinizin kıymetini bilin. Onların, belki de bazen sizleri bunalttığını düşündüğünüz derecede sizlerle ilgilenmesi, asla art niyet içermez” dedi.

Şahin, yaptığı konuşmanın ardından Okul Müdürü Mehmet Çekiç, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.