Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Rektör Şahin, öğrenci toplulukları temsilcileriyle buluştu

Rektör Şahin, öğrenci toplulukları temsilcileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2019 20:06

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, organ bağışı konusuna dair duyarlılığı arttırmak gerektiğini, kampüste bu konuya dair yapılan çalışmaların üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi.

Öğrenci Topluluklarını temsil eden bir grup öğrenci Rektör Şahin’le görüştü. Sağlıkla alakalı her çalışmanın ayrıca bir öneme sahip olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, özellikle organ bağışına dikkat çekti. Gerek Türkiye’de, gerekse Aksaray’da bu duyarlılığı arttırmak gerekliliğine vurgu yapan Prof. Şahin, “Öğrencilerimiz kampüs içinde bu hususa dair çalışmalar yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyor ve destekliyoruz. Organ bağışı meselesi insanlara iyi anlatılmalı, çünkü olayın gerek hukuki, gerekse dini bir takım boyutları var. Bu nedenle, olabildiğince farklı organizasyonda öğrencilerimiz, -gerekli prosedürlerle uyumlu şekilde- gönüllü sayısını çoğaltmaya yönelik çalışmalar yapmalı; her detay çok iyi anlatılmalı” dedi. Kampüsteki etkinliklerin öğrenciler eliyle düzenlenmesini farklı açılardan önemli bulduklarını ve imkânlar ölçüsünde toplulukları desteklediklerini de kaydeden ASÜ Rektörü, yaptığı kısa konuşmasının ardından öğrencilerin taleplerini dinledi, planladıkları çalışmalara ve takvime dair bilgiler aldı, sorularını cevaplandırdı.

Toplantıda Şahin’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz da iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.