Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Rektör Şahin’in 23 Nisan mesajı

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı..

Rektör Şahin’in 23 Nisan mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
22 Nisan 2016 16:40

Millet iradesinin mutlak güç olduğunun dünyaya duyurulduğu gün olan 23 Nisan 1920’de, bu gücün sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığını ve Türkiye için yepyeni bir dönemin başladığını kaydeden Rektör Şahin, bugün Türkiye’nin ileri bir demokrasi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi.

Günün aynı zamanda bir çocuk bayramı olarak kutlandığını ve bunun dünyada bir ilki temsil ettiğini anımsatan ASÜ Rektörü, “Bayram bu manada da önemli bir vurgu içermektedir. Çocuklar, geleceğin Türkiye’sinin ve dünyasının çok daha müreffeh hale gelmesinin teminatıdır. Tüm dünya çocuklarıyla birlikte bu bayramın kutlanması, bir barış ve kardeşlik vurgusudur” dedi.

Milli egemenliğin 96’ncı yıldönümünün, meydana gelen elim terör olayları münasebetiyle buruk bir sevinçle kutlandığını dile getiren Şahin, “Millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını dünyaya duyuran ecdadımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyorum” dedi.

Şahin, mesajının son bölümünde, yaşanan terör olaylarının bir an evvel sona ermesini dilediklerini belirterek, “Allah tüm güvenlik güçlerimizin ve milletimizin yardımcısı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.