Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Restorasyon ve onarım için 5 milyon 615 bin TL ödenek

Restorasyon ve onarım için 5 milyon 615 bin TL ödenek
Aksaray Anadolu AŞ
30 Aralık 2020 11:13

Aksaray’da tüm vakıf eserinin özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restore edildiğini belirten AK Parti Aksaray İl Başkan Hüseyin Altınsoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla restorasyon ve onarım işi için 5 milyon 615 bin TL ödenek ayrıldığını bildirdi.

AK Parti döneminde özellikle ecdat yadigarına sahip çıkıldığını aktaran Başkan Altınsoy, “Hayrun nas men yenfeun nas ilkesini kendilerine şiar edinerek bu yolda gayret eden, ‘insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır’ emrine uyarak vakıf kuran, hayır yapan, geride insanlığa faydalı eserler bırakan vakıf sahiplerinin eserlerine sahip çıkmak zorundayız. Ecdadımızın bize bıraktığı bu değerli miraslara sahip çıkmak görevimiz” açıklamasında bulundu.

Vakıf kurmak, eser inşa etmek, bunlar kadar yaşatmak, gelecek nesillere en güzel şekilde teslim etmeninde bir o kadar da önemli olduğunu vurgulayan Altınsoy, “İlk vakıf sahibinin, biz kullanıcılar üzerinde hakkı vardır. Her vakfiye aynı zamanda bizlere tevdi edilmiş bir emanettir. Emanete sahip çıkmak ise bizim inancımızın, itikadımızın bir gereğidir. Bu açıdan hepimizin vakıf eserlerine ihtimam göstermesi, onları koruması ve elbette vakıf senetlerine mütenasip bir şekilde kullanması şarttır” diye konuştu.

AK Parti iktidarı ile vakıf eserlerine değer verildiğini yapılan icraatlar ile açıklayan Altınsoy, “Aksaray’ımızda 10 adet kervansaray-han, 2 adet medrese, 30 adet türbe-mezar-kümbet, 11 adet çeşme, 66 adet cami-mescit-minare olmak üzere; toplam 119 adet vakıf eserimiz bulunmaktadır. Ve bunların bakımları bir program dahilinde düzenli olarak yapılmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla 4 eser arasında Kılıçarslan Kümbeti ve Kırkızlar Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı (Darphane), İl Merkezinde Turhasan Zaviyesi ve Eğri Minare Camii özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarım işi için 5 milyon 615 bin TL bütçe ayrıldı. Bu çalışmalar ecdadımızın bizlere emaneti olan eserlere önem ve değer verdiğimizi ortaya koyuyor” dedi..

YORUMLAR
  1. blank mehmet hoca dedi ki:

    Akp il başkanı tarafından ;Şu kadar yatırım yapıldı,bu kadar kaynak aktarıldı, vb. gibi her gün açıklamalar yapılmakta ve takip etmekteyiz.Benim merak ettiğim Bu yapılan yatırımlar ödenekler,harcamalar AKP adına mı yapılıyor (Paraları AKP mi veriyor ?) yoksa hepimizden toplanan paralar ile mi yapılıyor?
    ayrıca bu açıklamaları niçin il başkanı tarafından yapılmakta o kurumların başı (Valilik veya Belediye başkanlığı niçin açıklamada bildirimde bulunmuyor.???