Dolar 32,5124
Euro 34,5835
Altın 2.494,35
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Saatçioğlu Başbakan ile birlikte Ukrayna’ya gitti

Aksaray Çift Kartal Dış Ticaret Müdürü ve DEİK Ukrayna İş Konseyi Üyesi Cihangir Fikri Saatçioğlu Başbakanlığın daveti üzerine Başbakanlık uçağıyla Ukrayna’ya gitti..

Saatçioğlu Başbakan ile birlikte Ukrayna’ya gitti
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2016 19:45

Türk İş Adamları ile Koordinasyon Toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımları ile DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ev sahipliğinde 15 Şubat 2016 tarihinde Ukrayna’da gerçekleşti.

Ukrayna’da yatırımı olan Türk iş adamları ile Başbakan bir araya geldi. Toplantıda bölgedeki son gelişmeler, yaşanan sıkıntılar ve fırsatlar ele alındı. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve 43 Türk iş adamı, ülkedeki potansiyel iş imkânlarını ve yatırım potansiyellerini Başbakan Davutoğlu’na aktardı. İş Adamı, hemşerimiz Saatçioğlu’da o toplantıda söz alarak Ukrayna’da yapmış oldukları değirmen yatırımları hakkında Sektördeki fırsat ve sıkıntıları Başbakan Davutoğlu’na iletti.

Ukrayna’da Müteahhitlik hizmetlerinin yanı sıra ilaç, mobilya, denizcilik, lojistik, finans ve kozmetik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok Türk firması bulunuyor. Türkiye’nin Ukrayna’ya yaptığı ihracat 2015 yılında 1,122 Milyar USD iken, Türkiye’nin Ukrayna’dan yaptığı ithalat 2015 yılı sonu itibariyle 3,448 milyar USD, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticaret hacmi ise 2015 yılı için 4,570 milyar USD olarak gerçekleşti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.